maanantai 11. toukokuuta 2015

Valtuusto 11.5.2015 - UJ- valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro

Valtuusto 11.5.2015
Leena Valkeajärvi

UJ- valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro:

Pitkästä aikaa tuntuu paremmalta Jämsän talouden suhteen. Olosuhteet tuloksen saavuttamiseen ovat olleet hyvin haastavat. Kuntaliitosselvittely Kuhmoisten kanssa ja sosiaali-ja terveydenhuollon ulkoistus sekä koulujen sisäilmaongelmat, ovat mm. vieneet virkanaisten ja miesten aikaa luvattoman paljon. Siihen kun vielä lisätään henkilökunnan vähentäminen ja töiden uudelleen järjestelyt, voi vain todeta huutokauppakeisari Palsanmäkeä mukaellen; ei voi olla kuin tyytyväinen.

Uuden Jämsän valtuustoryhmä kiinnittää erityistä huomiota henkilökuntamenojen laskuun ja olemassa olevan velan pienentämiseen. Sen enempää menemättä eri tulosalueiden toimintaan, toteamme eniten vero euroja vievien sosiaali- ja terveydenhuollon toimivan Jämsässä potilaspalautteiden perusteella liki moitteettomasti. Soten kokonaisulkoistuksen ryhmämme näkee vahvana mahdollisuutena, ei mörkönä. Sivistyspuolen toiminnat ovat kattavat ja monipuoliset tiukasta taloudesta huolimatta. Jämsäläiset lapset saavat hyvää opetusta kouluissamme. Vielä kun saadaan nuo koulujen turhat tilat ja sisäilmat kuntoon on tilanne entistä parempi, suuntaamalla näihin kohdistuvat turhat menot opetukseen ja sen sisältöön.

Tiukka talouden seuranta vaatii jämäkkää johtamista ja johtajuutta. Kaupungille on hankittu uusi taloudenseurantaohjelma, jota ei käsittääksemme ole 100 % otettu käyttöön. Esteet toiminnan täydelliseen hyödyntämiseen olisi pikinmiten saatava poistettua.

Edelleen meillä on yhdessä oltava vahvoja tavoitteita. Kaupunginjohtaja Salmisen sanoin; jämäkkä tahtotila viedä Jämsää eteenpäin. Suurin tavoite meillä on saada käyntiin vauhdilla korjaustoimet menetettyjen työpaikkojen suhteen. Toivottavaa olisi, että valtiokin osallistuu osaltaan näihin talkoisiin. Toivottavasti Himokseen asetetut toiveet ovat myötä tuulessa ja tavoitteet uusista työpaikoista etenee myönteisesti. Jämsän kaupungin on kaikin mahdollisin keinoin huolehdittava olemassa olevista yrityksistä ja niiden säilymisestä seudulla sekä myötävaikuttaa uusien yritysten syntyyn. Jokainen syntyvä työpaikka on meille ja meidän tulevaisuudelle tärkeä.

Jämsän käyntikortti on Jämsän keskusta, joka ei valitettavasti ole tällä hetkellä nykypäivän tasolla. Osuuspankki ehostaa rakenteitaan, se ei yksin riitä. Pääkadun elävöittämiseen on tehtävä kaikki mahdollinen.

Toivottavasti vireys ja idearikkaus Jämsän asioiden hoidon ympärillä säilyy, ettei koettaisi poliittista turhautuneisuutta kunnallisen päätöksenteon ja muutoksien hitauteen.

Vielä kun muistetaan puhaltaa yhdessä yhteiseen hiileen niin, etteivät savut tulisi omille silmille.