tiistai 19. toukokuuta 2015

SOTE -lautakunnan materiaalin määrä ja omatunto

Sosiaali- ja terveyslautakunta (SOTE) on 20.5.2016 klo 16 ja on vajaa viikko sisäistää oleellinen asia lautakunnan materiaalista.

Materiaalia on
- julkisen listan esityslista
- liitteet
- salaisen listan esityslista

Julkinen lista on sellainen asialista, joka on jokaisen luettavissa Jämsän kaupungin nettisivulta. Julkisen asialistan pykälille on olemassa liitteitä 0-3 kpl.

Salainen lista kuulostaa mystiseltä, mutta se on lista, jossa asiakkaat ovat valittaneet viranomaisen päätöksistä. Täytyy todeta, että reilusti alle 10 % valituksista tullaan hyväksymään. Salaiseksi listan tekee se, että tässä käsitellään ihmisien henkilökohtaisia asioita. Asialistalla on yleensä 3-10 kohtaa.

Mutta itse materiaalin määrään. Laskin, että materiaalia on kaiken kaikkiaan noin 270 sivua. Ja en voi väittää, että olen kaikki omaksunut ja lukenut ajatuksella. Omatuntoani hieman soimaa. Hyvällä omalla tunnolla voin sanoa, että jokaista sivua ei ole tullut sisäistettyä - toivottavasti oleellinen.

Olenkin pohtinut, että voisko materiaalin esittää tiivistetymmin ja referoiden oleelliset asiat? Oleelliset asiat tällä mallilla piiloutuvat tähän sivumassaan.

Mielestäni tässä ei ole oikein järjen häivää.