maanantai 16. elokuuta 2021

Valtuustokausi vaihtuu

Elämme nyt ajassa, missä edellinen valtuustokausi on takana ja olemme uuden valtuustokauden alussa. Paljon oli tapahtumia edellisen valtuustokauden aikana. En palaa menneeseen.

Nyt moni odottaa uudelta valtuustokaudelta muutosta parempaan. On tapahtunut muutoksia "kokoonpanoissa". Tulemme elämään erilaisessa maailmassa kuin aiemmin. 

Mielestäni hyvän valtuustotyön perustana on hyvä, lyhyt ja selkeä strategia. Sen tulee olla sellainen, jonka kaikki tiedostavat ja mikä ohjaa toimintaa sekä päätöksentekoa. Strategia tulisi päivittää vuosittain.

Edellisen kerran strategia on päivitetty keväällä 2019. Kuten me jämsäläisinä tiedämme, niin on monta asiaa muuttunut tuon jälkeen.  Siis nyt on strategian päivittämisen aika. Se tulee ohjaamaan valtuusto- ja luottamusmiestyöskentelyä.

Yksi asia on vielä, josta haluan erityisesti mainita on etäkokoustaminen. Ne ovat toisaalta hyvä asia, mutta lopputulemaltaan kaipaan ihan aitoja live -kokouksia. Ilmeet ja eleet vaikuttavat paljon kokouksen kulkuun. Ne jäävät etäkokouksissa  huomioimatta. Valitettavasti etäkokouksissa loppuu "kaista", jos kaikilla on kamera päällä. Paluu live -kokouksiin olisi varmaan kaikkien mielestä haluttu ja erittäin tervetullut asia.

Uskon, että tulemme elämään seesteisempää aikaa kuntapolitiikassa.

Ei kommentteja: