keskiviikko 18. elokuuta 2021

Päätöksenteon perusta

Täytyi kopioida oheinen teksti, koska se oli sen verran koskettava. Poimin sen Keski-Suomen luottamushenkilöiden koulutuksesta. Mielestäni jämsäläisten luottamushenkilöiden tulee lukea oheinen teksti ajatuksella läpi. Tekstissä on paljon asiaa itse kullekin.

"Kun on sanottavaa, sanotaan se ääneen, mutta yhtä tärkeää on myös kuunnella sitä, mitä toiset sanovat. Ei olla vain kuuntelevinaan, vaan aidosti kuunnellaan. Tällä tavoin asioita saadaan vietyä aidosti yhdessä eteenpäin."

"Toisten kunnioittaminen, rohkaistaan toisiamme sanomaan ajatuksensa ja mielipiteensä. Hoidetaan ihmisten asioita, mielipiteet ja asiat voivat olla erilaisia, mutta ihmiset eivät saa riidellä tai mennä henkilökohtaisuuksiin. Asioista voi olla eri mieltä, mutta henkilökohtaisuudet pidetään pois."

"Muistetaan luottamustoimen ammatillisuus. Aina ei voida vain vaatia, vaan meidän tulee myös huolehtia kunnan viranhaltijoista!"

"Toimialajohtajien toive: olkaa rohkeasti yhteydessä valmistelijoihin ja esittelijöihin, soittamalla, tulemalla käymään, whatsapilla, turvataan, että päättäjillä on kaikki se tieto, jota päätöksentekoon tarvitaan. Vuorovaikutus ja yhteistyö myös kokousten välillä on tärkeää."

Ei kommentteja: