sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Kusetusta pääkaupungissamme

Käväisin tuossa eilen pääkaupungissamme Helsingissä ja olin kyytimiehen roolissa. Ajoin auton Ruoholahdenkadulle, pudotin kuljetettavat ja jäin odottelemaan. Aikaakin siinä vierähti, kun peukaloita jo pyörittelin. Odottelin ulko-ovesta tulevia kyytiläisiäni. Kello oli hieman yli puolen päivän.

No ensimmäisenä ovesta tuli ulos koiran ulkoiluttaja. Ei montaakaan metriä koira asfaltilla tepsuttanut, kun talon pilarin juuressa takakoipi nousi. Tapahtui liraus tolpan juureen. Ja niin tapahtui seuraavankin tolpan kohdalla.

Odottaminen jatkui ja seuraavaksi ovesta tuli ulos jälleen koiranulkoiluttaja. Rituaalit toistivat jokseenkin ensin mainittua. Ja sen samaisen pilarin kohdalla takajalka ylös ja lirautus.

No odottelemani henkilöt eivät olleet vieläkään saapuneet. Olin odotellut jo noin 10 minuuttia. Taas rappukäytävästä tuli ulos koiranulkoiluttaja kahden villakoiran kanssa. Arvaatte varmaankin, se samainen tolppa sai taas aimo lirautuksen ureaa.

Sitten saapuikin jo henkilöt, joita odottelin. Aikaa oli kulunut alle vartin. Matkamme jatkui.

Jäin miettimään, että paljonkohan koiria on Helsingissä? Kvartissa esiintyneen julkaisun mukaan koiria on noin 30.000.

No sitten itse asiaan. Koirathan luonnollisesti pissavata ja kakkaavat. Käsittääkseni kakat kerätään hyvin pussiin. Pissan kanssa onkin vaikeampaa. Se on siellä pitkin asfaltteja.

Toiseksi Helsingissä on paljon vihreitä arvoja edustavia ihmisiä, joten olisi suotavaa, että tämänlaiseen ekoterrorismiin kiinnitettäisiin huomiota. Hoitakoon nyt oman kotipesänsä kuntoon. Böndella on kaikki jo kunnossa. Metsämökin mummon pari kikkaretta on jo saatu visusti pullotettua. Häntähän pidettiin pahimpana ekoterroristina.

Olen vielä pohtinut miksi kuitenkin..
- jänikset voi kakkia minne vaan
- linnut voi lurauttaa vaikka suoraan veteen
- hirvet ja muut metsän nisäkkäät voivat kakkia minne vaan
- lehmät ja hevoset sekä muut kotieläimet voivat tehdä kaikki tarpeensa pihapiiriin

Lienee kuitenkin, että eläinten kakka on aivan eri luomu -juttu, kun siihen ei ole puututtu.

Jäänkin  odottelemaan jotain mukavaa uutta lakia laadittavaksi ainakin helsinkiläisten koiraihmisten iloksi. Toivottavasti pitäytyvät lakien laadinnassa siten, että vaikutusalue on Kehä I:n sisäpuolella.

Ei kommentteja: