tiistai 31. joulukuuta 2019

Ei ole tasa-arvoista kohtelua

Himoksen alueella toimii yritys- ja yksityismaanomistajia, jotka ovat tehneet maidensa asemakaavoituksen yhteydessä ja ehtona erilaisia maankäyttösopimuksia Jämsän kaupungin kanssa. Valtuusto on sopinut maapoliittisen periaateohjelman ja hyväksynyt maankäyttösopimusmallin. Mallin toteuttamisesta vastaa valtuuston päätöksen mukaan hallitus, mutta mallin mukaan ei ole kuitenkaan kaikkia maankäyttösopimuksia laadittu ja hyväksytty.

Jämsän kaupungin maapoliittinen periaateohjelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.3.2016

Pöytäkirjoissa esiintyy sopimusosapuolina mm. Himos Resort Oy, Himos Team Oy, Juha Tamminen, Hiihtokeskus Himosvuori Oy ja Tobermore Oy.

Virkamiesten tulee neuvotella ja valmistella sopimukset hallitukseen valtuuston päättämän mallin mukaan. Nyt on kuitenkin huomattu, että on toimittu pärstäkertoimen mukaan, toisille ehdot ovat yhdenvertaisuusperiaatetta rikkoen erilaiset kuin toiselle. Erilaiset sopimukset ovat tulleet esille nyt osaltaan oikeudessa vireillä olevien riitojen yhteydessä. Osalle osapuolia ei ole tehty samanlaista sopimusta kuin toisille.

Jämsän kaupungilla pätee tässä asiassa aivan villit ja omat tavat toimia. On esiintynyt kaikenlaisia perusteluja osalle sopimuksista, että valtuuston mallista poikkeava sopimus tehdään "Himoksen kehittämisen nimissä". Siten toinen toimija on saanut paremman sopimuksen kuin toinen. Hakaukseen virkamiesten kanssa ei tule joutua, koska silloin asiat eivät etene.

Lopputulemaltaan Himoksella on moni soppa aivan sekaisin. Tämän ovat jämsäläiset saaneet nyt lukea lehdistöstä. Ja sitten joudutaan purkamaan asioita, kun on saatu aikaa oikein mykyrokka.

Heti alkuun tehdään toisistaan erilaisia maankäyttösopimuksia ja sitten niitäkin muutetaan erilaisin ja toisistaan poikkeavin perustein sopimuskauden aikana ja siitä todistuksena on nytkin tulossa oikeudenkäyntien sarja. Maankäyttösopimuksen muutosruletista selviää hyvänä esimerkkinä valtuuston päätös 7.11.2016 § 62 ja kaupunginhallituksen päätös 18.11.2019 § 290, missä selvitetään 2010 hyväksyttyjä oikeuden käsittelyyn meneviä maankäyttösopimuksia.

Pitäisi sellaisten virkamiesten katsoa jo peiliin, jotka ovat sopan aiheuttaneet. Mutta kun naureskelevat vaan. Soppa vain sakenee sakenemistaan.

Elämme virkamiesyhteiskunnassa ja loppujen lopuksi virkamiehen tahto toteutuu keinolla, millä tahansa. Sille ei voi näköjään mitään.

Miksi luottamushenkilöt pitävät virkamiehen selvityksiä ainoina oikeina? Olemme luottamushenkilöinä mm. valtuustossa nähneet, että voi virkamies pussiinkin puhua, dokumenttien vastaisesti.

Ei kommentteja: