perjantai 3. heinäkuuta 2015

Risto Ahonen: Ilvestelijät tiensä päässä

Paikallislehti Jämsän Seutu tarjoaa ilvestelijöille anonyymipalstaa jonka aika on kulunut mielestäni nyt umpeen. Kritisoin nimettömiä ilvestelijöitä avoimesti nimelläni. Ilvestelijöille on annettu palsta jonka välityksellä saa sohaista anonyyminä sanan säilällä puskista. Nimettömyys ei ole fiksu tapa kritisoida tai herättää keskustelua silloin kun osapuolet oletettavasti tuntevat toisensa. Väyrysen, Niinistön tai Nykäsen nimen mainitseminen ei ole epäkorrektia.

Joitakin kuukausia sitten minulle vihjaistiin siinä Jämsän Seudun kulmilla, että luepas seuraava ilvestely. Joko suosittelija oli itse kirjoittaja tai tekstin ennakkoon lukenut. Hän ei ollut lehden henkilökuntaa, eikä toimituksen avustaja. Nolotti tuo kommentti. Minua nolotti myös pe 3.7. ilvestely jossa mollataan nimeltä mainiten tunnettua jämsäläistä. Ilvestelijä ei kerro perustellen omaa kantaansa vaan hän alentuu haukkumaan ruotimummon tavoin tuntemaansa jämsäläistä ihmistä. Noloa kuvitella kuinka hän käyttäytyy tavatessaan livenä mollaamansa henkilön. Suomi24 on oikea media nimettömille sylkäisyille.

Kolumnointi ja mielipidekirjoittaminen on taitolaji. Erimielinen voi olla arvostaen toista siitä huolimatta ihmisenä. Ilvestelijä on ollut viime aikoina useamminkin ylimielinen ja mielipiteensä perusteluihin kykenemätön. Palstan alkuperäinen tarkoitus on uskoakseni ollut herättää rakentavaa keskustelua, mutta onkin vajottu lähes henkilökohtaisten loukkausten tyylilajiin. Eripuran siementen kylväminen ei ole paikallislehden eikä yhteisen edun mukaista.

Jämsän Seutu 10.7.2015