perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ajatuksen juoksua Himoskuvioista

Ilvestelijän innoittamana kirjoitan tämän blogikirjoituksen. Aurinko kilittää taivaalla ja mittari kimpoaa reilusti yli 25 graadin, jo aamupäivällä. Kesän ensimmäinen hellepäivä. Ja iltapäiväpekkanen, kirjoittamisen kulta-aikaa. Intuitiolla edetään.


Mutta itse asiaan...

Elämää Himoksella vuosia sitten. Poijaat olivat töissä, mutta tiet erkanivat tiettyjen kuvioiden myötä. No tästä seurasi se, että tietty taho ilmaisi asian niin, että kuules Ojala, kylpylä ei tule koskaan sinun maillesi.

Sitten asioita ajettiin siihen malliin, ettei visiönääri Jussi tulisi hyötymään kylpylästä mitään. Ja nyt uudet kylpylämogulit tulivat sitten julkisuuteen. On löytynyt vieläkin parempi kylpylän paikka. Sinne se tehdään.

No alkuperäinen kylpyläpaikka olisi tullut jämsäläisille noin 10 M€ halvemmaksi, mutta se siitä. Ne on menneen talven lumia. Katsotaan nyt vain tätä aikaa ja eteenpäin.

Nyt sitten kylpylämogulit yrittivät saada Jämsän kaupungin mukaan bisneksiin, mutta laki kieltääkin sen. Uudet kuviot tulivat peliin.

Nyt Haljala omistaa kylpylätontin ja siitä pitäisi saada rahaa 3 M€ Jämsän kaupungilta. No eihän siitä maapläntistä voi niin paljoa maksaa. No kuviohan pelaa niin, että laitetaan tontille riittävästi rakennusoikeutta, jotta saadaan hinta kohdilleen eli 2,3. Muuten alkuperäisellä tontilla samainen rakennusoikeus oli jo 1,0, joka sekin oli jo aikas paljon.

Sitten EU pykälät estävät liian kalliilla myynnin. Menee muuten lahjoittamiseksi. No siihenhän on hankittava yhden, mutta mielellään useamman arviointifirman lausunto, että maapläntin arvo on se 3 M€. Sillä saadaan kuvio maaliin. No näin se pitää ollakkin, ulkopuolinen arvio pitää olla.

Sitten itse kylpylän hinta on 8 M€ ja hotelliosuus on sen päälle, jolla on oma hintansa. Haljala saa maastaan 3 M€ ja rahoittaa sillä oman kylpyläosuutensa osuutensa lähes täysin. Ilmeisesti olen asian oikein ymmärtänyt. Tämä kaikkihan on bisnestä. Mutta Ojalan kanssa moinen ei olisi käynyt, olisi saanut liikaa. Mutta nyt puhaltaakin lämmin etelätuuli, nautitaan siitä.

Kaikesta huolimatta olen kuitenkin tämän uuden kylpylän kannalla. En tule asiaa vastustamaan. Tämähän on vain kaikkien jämsäläisten etu. Mutta totuuden äänitorvena olen jälleen kirjoittanut, jotta paine pääkoppani sisällä laskee.

Kyllä tämä Jämsän kaupunginvaltuutettuna oleminen on sitten mukavaa, jos asioista yrittää saada totuuden irti. Ei ole vielä yöuniin vaikuttanut. Nukun oikein sikeästi. Kiitos siitä Ilvestelijälle.