- Vesa Ruuska -
Tiesitkö, että ilmastonmuutoksen myötä Jämsästä tulee Euroopan merkittävin viinintuotanto alue? Kaikki kyläviinit viedään käsistä. Kauniit etiketit houkuttelevat ostajia. Esittelen niistä muutamia.
HIMOS: Golfkentän kupeessa kypsynyt. Erinomainen rähinäviini moniin hilpeisiin kesätapahtumiin.
PARTALA: Mäen alla rauhassa rehevöitynyt kyläviini. Istuu harmonikkamiesten aamuöisiin soittosessioihin ja kesäyön spontaaneihin karaoke-tapahtumiin. Ei kurttuotsaisille.
ALHOJÄRVI: Peltoaukeamien kypsyttämä. Rotevan voimakas. Traktorin tuoksuinen jälkihaju. Jyväjemmareille, maamiesseuran illanviettoihin ja susijahtien äänenavaajaksi.
KÄÄPÄLÄ: Notkossa varttunut hummanhajuinen radanvarsiviini, jossa ripaus tamman kikkaretta. Totoiluun ja tötöilyyn.
JUOKSLAHTI: Ruonanvuoren agraarirypäleiden makua täydentää savusaunan aromi. Hilpeään hönöttelyyn. Raatosaaren rantaan ja valvontakameroiden räpseeseen.
SAAKOSKI: Aito kantriviini. Ilmastonmuutoksen odotteluun. Nautitaan siihen saakka, kunnes vesi huuhtelee kyläbaarin katolla olevan soutuveneen pohjaa.
PIHLAJAKOSKI: Köyhän kansan Hollywood -viini. Pihkainen, metsurin hajuinen, roteva kiisseli. Sopii Pekko-elokuvien takaperin katseluun ja vedenheittoon.
JÄMSÄNKOSKI: Happotornilta tuoksahtava punaviini. Kypsynyt Myllymäen ikuisesti vapailla yritystonteilla. Nautitaan METKO-messuilla, jalkapallokentän männikössä.
KAIPOLA: Aperiitan veroinen tanakka paperimiesviini, yövuorojen naustiskelu hetkiin (valmistus lopetettu 2020).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti