Otan ensin taustatietoa ja kaivelin Googlesta muutaman luvun. Eli otin naudan, sian ja broilerin teuraspainot. Sitten etsin syötävän osuuden, siis kuinka paljon siitä "ruhosta" menee ruoantuotantoon. Eli laskin ns. "syötävän painon".
Koko tämän jutun juuri perustuu kärsimysteoriaan eli siihen, kuinka paljon "elikoita" joudutaan tappamaan suhteessa toisiinsa.
Siis yhtä naudan teurastamista vastaan joudutaan tappamaan 5,7 sikaa tai 212 broileria, jotta saadaan sama määrä lihaa. Ja yhtä sian teurastamista vastaan joudutaan tappamaan 0,2 nautaa tai 37 broileria.
Useasti olen kuitenkin niin, että en noudata kärsimysteoriaa. Syön monipuolisesti kaikkea.
Siis voinko koskaan kärsimysteorian mukaan syödä silakoita ja sardiineja?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti