lauantai 21. tammikuuta 2023

Biojätteet, kunnan järjestämään kuljetukseen siirtyminen - karttasijainnit

Tutkin aamutuimaan, miten biojätteiden kunnan järjestämään kuljetukseen siirtyminen on sijoitettu kartalle, Elinvoimalautakunta,  esityslista 26.01.2023/asianro 7.

Ensin tutkin Kaipolaa. Tiirinniemen osalta puolet Tiirinniemestä ei kuulu rajatulle alueelle (vasen punainen ruutu), eikä kuulu muuten omakotitaloalue (oikea punainen ruutu). Punaisella merkityt alueet mielestäni kuuluisivat rajauksen piiriin.Sitten katseeni kiinnittyi lähialueeseeni eli Mulikkoon ja ns. Maatalousoppilaitoksen alueeseen. Kun huomion asutuksen sijainnit ja vertaan sitä aluerajaukseen, niin minun mielestäni kyseisten alueiden rajaukset on tehty perin kummallisesti. Osa alueen taloista reuna-alueen tuntumassa kuuluu alueeseen ja naapuri ei kuulukkaan. Voit tutkia asuinrakennuksien sijainteja oheisen karttalinkin kautta. Laitoin myös rajaukset peruskartalle. Vaikka Kastjärventien alussa on jonkun verrankin asutusta, niin se ei kuulu rajattuun alueeseen.
Sen jälkeen silmäilin erillistä neliötä, joka sijaitsi omituisesti irrallaan muusta rajauksesta Lopeiston alueella. Näytti olevan ns. metsässä. Tutkin peruskartalta samaisesta kohtaa. Alla on esitetty rajauskartta ja peruskartta. Punaisella katkoviivalla merkitsin samaisen rajausruudun molempiin karttoihin. Nopea yhteenvetoni on, että "metsään meni".Lopuksi jäin miettimään onko rajausviivan paikka periaatteellinen eli sinnepäin vai onko rajausviivan paikka ihan tarkka rajausviiva? 

Enempään en tutki kartta-aineistoa, kun aiheuttaa vain harmaita hiuksia minulle. Rajausviivan paikan määrittää Elinvoimalautakunta, joten mitä tässä enää sen enempiä ihmettelemään.

LISÄYS Samalla karttamäärittelyllä menee "Pakkaus- ja pienmetallijätteet, kunnan järjestämään kuljetukseen siirtyminen".

Ei kommentteja: