lauantai 7. toukokuuta 2022

eFatbike - Partala/Jopotinkoski / Myllymäki

Iltapäivälle oli luvattu sadetta, joten heti aamusta oli lähdettävä liikkeelle. Ensin ajelin Jämsän Nesteen ohi ja Pomonan vieritse Alhojärven ristille Kilpakorpeen. Jotta tulisi mahdollisimman vähän isolla tiellä ajoa, niin menin Virkajärventien kautta. Hetken ajoin ison tien laitaa ja Paviljongin risteyksestä käännyin Partalankoskelle. Ajelin Nummelantien päähän ja siitä jatkoin pienen punaisen mökin oikealta puolelta ns. peltotietä Huopatehtaantielle. Hetken kuluttua olin Partalan risteyksessä. Suunnaksi otin Jopotinkosken, joka on Ylä-Partantien läheisyydessä. Santalantien risteyksestä käännyin yksityistielle oikeaan, joka vei Jopotinkoskelle. Koski on pellon takana. Sillalta voi katsella virran pauhantaa. Paras on ylittää silta ja lähteä virran vieressä kulkevaa tienpohjaa alavirran suuntaan. Myllynkivien kohdalla on hieno paikka nauttia veden virtauksesta. 

Sen jälkeen palasin Partalaan ja suuntasin kohti Jämsänkoskea. Ajelin Jämsän koirahoitolan ohitse Näätämäentielle. Hetken ajelin Haaralantietä ja sitten menin voimalinjaa pitkin Myllymäkeen. Sieltä laskeuduin Virtasalmelle. Menin rantapolkua Tiilikan liikenneympyrän huudeille. Koskella heitin kierroksen ja lopuksi poljin Linnasenrinteen ja Kellokallion kautta Pispalaan.

Partalankoskella kontiaisten multakasoja tuli väistellä. Aika ahkeria kavereita ovat olleet, kun kasojen kokoa ihmettelin.

Matkaa kertyi yhteensä 38,9 km.Ei kommentteja: