perjantai 4. helmikuuta 2022

Tasan 20.089 päivää takana

Aika vierii ja päivät kuluvat. Siis vain päivä kerrallaan eteenpäin, ei sen nopeampaa eikä sen hitaampaa. Näin viime vuosina ne vuodet vierivät aina vain nopeammin, tai ainakin siltä tuntuu. Ajan mittaaminen ei ole kuitenkaan elinaikanani muuttunut. 60 minuuttia on tunnissa, 24 tuntia on yksi päivä ja 365 päivää on vuosi.

Nyt tulee taas tasavuosia täyteen, mutta sen lukuarvon näkeminen saa ajattelemaan, että mihin ne vuodet ovat vierähtäneet. Jotta lukijoille ei kävisi ikävuoteni ihan helposti ilmi, niin esitän sen seuraavasti.

Täyteen tuli 20.089 päivää. 

Siis kaksikymmentä tuhatta päivää oli muuten mennyt rikki jo noin kolme (3) kuukautta sitten. Sitäkin olisi voinut juhlia. Jonkinlainen merkkipaalu oli sekin.

Viime vuosina ja tällä iällä yöunet eivät enää ole murkkuikäisen unien veroiset. Aikaiset aamuyön heräämiset on tulleet erittäin tutuiksi. Viiden huudeilla plus miinus tunti alkaa tämä ihmiskeho virittäytyä päivän askareisiin. Ja illalla ysiltä käännetään on/off kytkintä, uni tulee ihan hetkessä. Nukahtamisen kanssa ei siis ole mitään ongelmia.

Tänään pitää elää tätä päivää. Tänään on tänään. Huomenna on mahdollisesti uusi päivä. 

Näillä tuntemuksilla kohti tuntematonta huomista.

Ei kommentteja: