maanantai 28. helmikuuta 2022

Sorvajärvi - talvi

Lähdin kokeilemaan talvipyöräilyn saloja. Ensin ajelin Lamminsuon  kautta Särkijärvelle Tuiskuntaipaleen päähän. Siitä lähti ajettu ura kohti Sorvajärveä. No ajoin ensimmäisen risteyksen ohi, joten päädyin P-paikalle. Eli ajoin Sorvajärvelle menevän risteyksen ohi. No latu-ura oli kivikova ja ajoin sitä pitkin Sorvajärven laavulle.

Sitten alkoi Sorvajärven reitin kierto. Minun taidoilleni reitti on vaativa talvella. Mielestäni uran tulisi olla hieman leveämpi, koska polkimet raastaa reunoja. Tukea otin penkasta monta kertaa. Onneksi lumipenkka oli kova eikä upottanut juurikaan. No se isoin alamäki tuli talutettua. Itsesuojeluvaistoni pelitti. Pikkasen oli selkä märkä, kun lopuksi laavulle saavuin.

Reitin jälkeen suihkasin latu-uralle. Kivikovaan pohjaa ei juuri renkaan jälkeä jäänyt. Talvipyöräilyn haasteena on se, ettei tiedä mihin tehdyt reitit johtavat ja missä on seuraava haara. Joten jouduin ajamaan latu-uraa aivan liian pitkälle. 

Loppu hyvin ja kaikki hyvin pääsin kotiin uusia kokemuksia rikkaampana. Jonkinlaista karttaa jäin kaipaamaan. Sen verran olin eksyksissä, vaikka maaston tunnen. 

Isot kiitokset reittien tekijöille.


Ei kommentteja: