sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

eFatbike - Pyhäjärvi

Koitti suomalainen kesäsunnuntai, + 18 C ja sateen uhka. Suunnaksi otettiin Tampere. Auto jätettiin Hatanpäähän. Siitä sitten ratsun selkään ja kohti Pyhäjärven rantaa. Hetken ajoimme myötäpäivään ja reitillä oli silloin tällöin sininen neliömäinen merkki "PYHÄ". Välillä nuoli oli eteenpäin, toisinaan oikealle ja toisinaan vasemmalle. Kysyimme alkuasukkaalta, että mitä nuo merkit tarkoittavat. Ne olivat opastettu reitti Pyhäjärven ympäri. No sehän helpotti kulkemista, kun ei tarvinnut koko ajan kännykän karttaa tsiigailla.

Ensin saavuimme Härmälään. Sitten koitti Pere, Loukonlahti, Haikka ja Rantaniitty. Pirkkalan keskustassa pidimme ruokatauon. Sitten jatkoimme matkaa ja koitti Naistenmatka ja Kyösti. Olimme keskellä peltoja. Nokian sillalla oli sateen uhka taivaanrannassa. Ajoimmen Pitkäniemen ohi Villilään. Pidimme sadetta vartin verran puun alla. Rahola kautta menimme Epilään ja siitä Pispalaan. Tahmelan ja Varalan rantaa poljimme ja saavuimme ajastaan Ratinaan. Siitä sitten saavuimme takaisin Hatanpäähän. Piipahdimme Arboretumin kahvilassa. Automme löytyi John Deeren parkkikselta.

Reitti oli hyvin merkitty. Muutamassa kohdassa reittimerkintöjä tuumailtiin, mutta vikaan emme ajaneet. Pari risteystä vaati tarkkaavaisuutta. Reitti oli hienosti toteutettu. Se kulki toisinaan hiekkapintaista rantareittiä. Välillä mentiin aivan polkumaista reittiä. Toisinaan reitti koukkasi kauemmaksi rannasta. Välillä ajettiin pyöräteitä ja pitkin asuinalueiden katuja. Kylätie peltomaisemassa tuli myös tutuksi.

Jos kulkureitillä oli vaihtelevuutta, niin niin oli rakennusarkkitehtuurissakin. 

Upeasti toteutettu kokonaisuus ja suosittelen reitin kiertämistä. Tämä sinun tulee ihan itse kokea. Se ei sanoin ja kuvin aukene.

Sports Tracker näytti seuraavaa:
Matka 32,1 km
Aika 2:28


Ei kommentteja: