tiistai 19. helmikuuta 2019

Rinteiden ulkopuolella laskettelu on kiellettyä

Rinnealueen ulkopuolella laskettelu on yksiselitteisesti kiellettyä. Sinne ei voi vahingossa eksyä. Jokamiehen oikeudella siellä voi liikkua, mutta omalla vastuulla. Sen estäminen aitaamalla koko rinnealue on lähes mahdoton tehtävä eikä siinä ole järkeä.

Laskettelu metsässä on paljon vaikeampaa kuin rinteessä. Nyt keli on vielä erittäin "nopea" ja jos heikko taitoinen sinne menee, niin tulee helpolla virheitä.

Laskettelukeskus vastaa rinnealueiden turvallisuudesta. Ei ole mahdollista aidata rinteitä, ettei metsään kukaan pääsisi. Tällä hetkelläkin rinteiden reunojen vaaralliset "jyrkänne" kohdat on jo nyt hyvin aidattu.

Lapin keskuksissa rinteiden ulkopuolella laskettelu on huomattavasti paljon yleisempää ja vaarallisempaa. Pitää muistaa, että turvatekniikan keskus (TUKES) pitää Suomen laskettelukeskuksia turvallisina ja hyvin hoidettuina.

Himos on saanut hyvää palautetta rinneturvallisuudesta. Sen olen itse kuullut hississä aivan tuiki tuntemattomilta laskettelijoilta, siltä "hissiparilta".

Mielestäni joidenkin toimittajien kirjoitukset ovat ajautuneet rinneyhtiötä syyttävälle linjalle ja se on väärä linja. Asiaa on lähestytty asiantuntemattomasti.

Siis rinnealueen ulkopuolella lasketteleminen on kielletty. Jos siellä laskee, niin laskee omalla vastuulla. Estää sitä ei voi. Piste.

Ei kommentteja: