torstai 24. elokuuta 2017

Troijalainen Himoksella

Kolmas valtuustokauteni on käynnistynyt.
- Ensimmäisellä olin varavaltuutettuna ja SOTE -tilaajalautakunnassa.
- Toisella olin valtuutettuna ja SOTE -lautakunnassa
- Nyt valtuutettuna ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajana.

Olen seurannut tiiviisti Himoksen asioita ja eteenkin Himoksen perustajan Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n ja perustajayrittäjien Juhani Ojalan sekä Päivi Kuokkasen ongelmia Jämsän kaupungin kanssa. Himottu vuori historiikkikirja antaa tästäkin aihepiiristä syvällisen kuvan.

Tämä lähes suora lainaus kirjeenvaihdosta;

Juhani Ojala on sanonut mielenkiintoisena yksityiskohtana, että Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n yrityshistorian suurimpana virheenä oli Jämsäläisen Keijo Pitkäniemen valinta toimitusjohtajaksi juuri merkittäväksi suunnitellun Himoksen kehitysvaiheen alkaessa vuoden 2005 alussa.

Historiikkikirjasta ei tähän löydy selkeitä yksityiskohtia muuten kuin, että Pitkäniemi toimi kaupungin todistajana Himoksen kehittämisen merkittävässä riita-asiassa kaupungin ja Himosvuori Oy:n maanvuokrasopimuksen optioasissa. Historiikki kirjan mukaan kaupunki voitti riita-asian yhtiöstä aiemmin eronneiden Pitkäniemen ja hänen alaisensa Jorma Lehtosen suulliseen todistamiseen perustuen.

Ei muuta kuin kysymään lisäselvitystä?

Juhani Ojala tarkentaa sanomaansa, että Pitkäniemi oli "Troijan historian Odysseus", minkä kaupunki "Spartan Paris kuninkaana" lähetti valloittamaan Himoksen rinneyhtiötä ja sen liiketoimintaa. Valloittaminen ei kuitenkaan onnistunut "valtavalla puuhevosella", minkä sisällä oli Odysseus Pitkäniemi ja sotilas Lehtonen. Troijan piiritys jatkuu Spartan toimesta, joten Troija ei pääse kehittymään ja kasvamaan.

Wikipedia Troijan puuhevonen <linkki>

"Sanontana Troijan hevonen tarkoittaa vertauskuvallisesti mitä tahansa juonta, jossa uhri houkutellaan vapaaehtoisesti päästämään vihollinen luokseen. Siitä ovat saaneet nimensä myös troijalaiset eli viattomiksi naamioidut tietokoneen haittaohjelmat."