keskiviikko 16. elokuuta 2017

Kittilän kriisin mieletön tarina

Suomen Kuvalehti kirjoittaa

"Jouni Palosaaren potkut ovat Suomen kalleimmat potkut.

Kyse ei ole vain siitä, kuinka monta miljoonaa euroa KRP:n, Lapin poliisin, Oulun ja Lapin syyttäjänvirastojen, eri tuomioistuinten ja muiden viranomaisten prosessit maksavat veronmaksajille.

Kyse ei ole myöskään vain taloudellisista ja inhimillisistä kärsimyksistä, joita lainvastaisilla päätöksillä on aiheutettu yksittäisille ihmisille, heidän läheisilleen – ja epäiltyinä olevillekin.

Kovimman hinnan maksavat kaikki Suomen kunnat. Kyse on kunnallisen itsehallinnon ja poliittisen päätöksenteon uskottavuudesta ja luotettavuudesta. Niiden ylle Kittilä on heittänyt raskaan varjon. Se tiedetään jo, että Kittilän päätöksentekoa puidaan aikanaan oikeussaleissa, koska syyttäjät esittivät epäillyille tunnustamismenettelyä kesällä 2016, mutta epäillyt eivät suostuneet.

Kittilästä tulee ennakkotapaus kuntapäättäjiä koskevasta virkavastuusta."


Jämsästä tuli ennakkotapaus siitä, että miten kaupunki riitautti yleisesti Suomen laskettelukeskuksissa käytössä olleen ns. "Vuokrasopimusmallin" Himoksen laskettelukeskuksen kehittämisessä.

Mitä kaupunki siitä hyötyi, kun arvioidaan asiaa siinä valossa, mitä kaupunki on ollut valmis sopimaan nykyisessä kylpylän aiesopimuksessa?

Mielestäni ei juuri mitään...

Ei kommentteja: