keskiviikko 9. elokuuta 2017

Valtuutettujen koulutus

8.8.2017 oli valtuutettujen koulutus sairaalan auditoriossa. Aiheena oli kuntapäättäjän lakipaketti & hyvän viestinnän pelisäännöt ja mahdollisuudet. Täytyy jälleen kiittää hyviä luennoitsijoita.

Muutama asia tuli illan aikana mieleeni

1. Tarvitaan Jämsä keskustelufoorumi.
Isot, merkittävät, keskeneräiset ja valmistelussa olevat asiat tulee olla päättäjien ja kuntalaisten tiedossa, lainkin mukaan. Mielestäni tulisi muodostaa sopiva keskustelufoorumi esimerkiksi Facebookkiin, jossa voi omalla nimellä vaihtaa asioista mielipiteitä. Mielestäni tällä saavutetaan paremmat ja laadukkaammat päätökset. Ainakin asiat on paremmin pohdiskeltu jo etukäteen.

2. Tarvitaan Hashtag # -valtuustoseminaari
Valtuutetut ja muut luottamushenkilöt hallitsevat pääosin sähköpostin käytön ja Facebookin, kun koko joukon kirjo otetaan huomioon. Twitterin häshtäg hässäkät ovatkin sitten monelle jo hepreaa. Instagramin kanssakin on varmaan haasteita. Jämsän markkinoinnin kanssa tarvitaan voimaa ja ihmisiä (luottamushenkilöitä). Tulisi tarpeeseen järjestää Hashtag -valtuustoseminaari.

3. Tarvitaan valtuutettujen/luottamushenkilöiden Facebook -foorumi
Päätöksentekoon tulevia asioiden käsittely yhdessä suljetulla Facebook foorumilla toisi hyvää ja erilaista katsastokantaa päätettäviin asioihin. Valmisteluvaiheessa olevien ja keskeneräisten asioiden käsittely suljetulla foorumilla toisi näkemykseni mukaan lisäarvoa, varsinkin isojen ja merkittävien asioiden kohdalla.

Kaksi hyvää koulutusta on nyt takanapäin ja kahta seuraavaa mielenkiinnolla odotan.