sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kansanedustaja -ehdokkaat eivät ole kiinnostuneet Himoksen kehittämisestä

Eikö ole muuten huvittavaa, että yksikään kansanedustajaehdokas ei ota esille, että Himoksessa kaupungin ja rinneyrittäjän sovinto mahdollistaisi edelleen Himoksessa kaksinkertaisen työllistämisen ja kaksinkertaisen matkailutulon Jämsään.

Pyörivät vain tyhjentyneen varuskunnan ympärillä, vaikka käsissä on kehityskelpoinen "varma" laajennushanke.

Masterplanin julkistamistilaisuudessa 2.4.2005 on kerrottu, että rinneyrittäjän investoinnit vuoteen 2020, yli 20 M€ nostavat Himoksen talvikävijät kaksinkertaiseksi eli n. 400 000 kävijään, joka taas nostaa kaikkien muidenkin palvelutuottajien kävijät kaksinkertaiseksi ja myös työllistämisvaikutuksen kaksinkertaiseksi sekä siten Jämsän matkailutulon kaksinkertaiseksi.

Siitä eivät ehdokkaat "uskalla" olla kiinnostuneita, vaan ovat kuin "kusi sukassa". Lienee niin, että on tämän asian suhteen vain pikkulusikalla annettu.

On tutkittua tietoa, että Hiihtokeskus Himosvuoren 5 - 6 M€:n liikevaihto aiheuttaa matkailutuloa 7 - 10 kertaisen määrän Jämsän alueelle. Jos ne luvut kaksinkertaistuisivat, niin tulisi Hiihtokeskukselle liikevaihtoa n. 10 M€ ja uusia työpaikkoja n. 40 lisää ja Jämsään matkailutuloa n. 80 M€ sekä työpaikkoja n. 300, mutta ehdokkaita se ei tunnu kiinnostavan.

Nythän on menetetty 10 vuotta, mutta Himoksen mahdollisuudet eivät ole mihinkään kadonneet.