maanantai 20. huhtikuuta 2015

Himoksen kylpylää odotellessa

Odottavalla kannalla oltu jo noin 10 vuotta. Kaikkien jämsäläisten etu on Himoksen kylpylä. Se on etu sekä Himos-alueen yrittäjille että Jämsän keskusta-alueelle. Se olisi henkinen ja positiivinen piristysruiske seutukunnalle. Päätöksen jälkeen moni lähtökuopissa ollut asia saattaa nytkähtää eteenpäin.

Tänä kymmenen vuoden aikana olemme jämsäläisinä hävinneet 1 000 000 000 euroa eli noin 100 miljoonaa euroa per vuosi. Summa koostuu arvioiduista jäämättä jääneistä matkailutuloista. Summa on noin yhtä suuri kuin koko Jämsän sotemenot eli hieman yli 80 milj. euroa per vuosi. Mutta ei katsota menneisyyteen vaan suunnataan tulevaisuuteen.

Mihin se kylpylä sitten tulee, on arvailujen varassa. On se paikka mikä vaan, niin sen on meidän kaikkien etu, myös rinneyrittäjän. Kylpyläpäätös tuo rakennusaikaisia työpaikkoja, pysyviä työpaikkoja sekä kiinteistöveroja ja paljon, paljon muuta.

Itse jään odottamaan visonääristä ympärivuotista lasketteluhallia joka imee satoja laskettelijoita. Edes iso Nokian kylpylä ei ime yhtä paljon uimareita yhdellä kertaa. Se olisi monen pohjoismaalaisen alppinistin kesäajan harjoittelupaikka. Edes Alppien tarjoama harjoittelupaikka vaihtelevine sääoloineen ei vetäisi vertoja lasketteluhallille.

Laskettelijana jään myös odottamaan uusia Keski-Himoksen hyväprofiilisia rinteitä. Sen jälkeen koko rinnesirkus olisi valmis. Tavoitteenahan on Suomen isoin laskettelukeskus.

Jos taivaanrannan planeetojen liikkeitä seuraa niin "Venus ja Mars on piakkoin lähellä toisiaan". Ovatko ne oikeassa asemassa vai ei, niin sen aika näyttää.