perjantai 7. elokuuta 2020

eFatbike - Kuhmoisten Kuhmurat

Koitti aikainen aamu ja baanalle. Fillari auton perään ja kohti Kuhmoisten satamaa. Paloaseman kulmalta lähtee Kuhmoisten Kuhmurat. Fillari pois kuljetustelineestä ja eväsreppu selkään. Otin varuiks kuvan kartasta. Sitten vain lähtömerkille paloaseman kulmalle. Siitä se polkeminen alkoi.

Ensin suunnattiin pohjoiseen ja mäkeä riitti. Ajastaan kun polki, niin saavuin Ruolahden tielle. Sitten Honkahovin ohi ja kohti pohjoista. Alkoi tosi mäkinen osuus. Aikas paljon oli metsää kulotettu isolta alueelta. Vaikea osuus ison mäen yli oli talutettava, että en satuttaisi itseäni. Sytkyttelyn jälkeen ohitin Linnavuoren. Hetken päästä koitti pitkä ja uuvuttava ylämäki ja sen jälkeen oli pakko pitää evästauko. Sitten ylös ja alas ja ylös ja alas, niin saavuin Kylämälle. Sitten vain raakaa poljentaa ja Heretyssä pidin ansaitun tauon.

Paluureitti meni etelään. Tie pieneni ja pieneni ja sitten tuli polku ja pitkospuut. Sen jälkeen oli se vaikea pätkä. Turvallisuussyiden takia talutin.  Piipahdin Sopesjärven rannassa olevalla laavulla. Energiat oli vähissä ja eväät olivat taas tarpeen. Sitten taas ylös ja alas useaan kertaan ja saavuin Kuhmoisiin johtavalle tielle. Kun aikansa polki, niin olin taas Kuhmoisten satamassa.  

Alkumatka Kuhmoisista Herettyyn oli 34 km. Loppumatka oli hieman helpompi ja sen pituus oli 22 km. Reitti oli erittäin hyvin merkitty ja karttaa en tarvinnut laisinkaan. Kokonaismatka on 56 km.

Tuli koettua Kuhmoisten Kuhmurat kesäisellä hellekelillä. Aiempi kokemus oli myöhäissyksyltä.

Kartta pdf -tiedostona, mutta sitä ei oikein tarvitse, koska reitti on niin hyvin merkitty. Aja vaan opasteiden mukaan, helppoa.
Ei kommentteja: