maanantai 27. tammikuuta 2020

Laki ja virkavastuu vetää kyykkyyn

Paikallispolitiikan tulisi perustua luottamushenkilöille oikeisiin annettuihin tietoihin, jotka perustuvat Suomen lakiin ja virkamiehen virkavastuuseen. Monihan on pitänyt politiikan arkea raadollisena ja sitä se on. Tietyt tapahtuneet seikat murentavat luottamusta.

Tässä taannoin minulle ja monelle muulle selvisi, että meitä on vuosia johdettu harhaan. Virkamies on asiaa esitellessään vedonnut lakiin ja virkamiehen virkavastuuseen. Tällaisessa tilanteessa kaikkien polvet notkahtaa ja asian uskottavuus vaikuttaa aidosti todelliselta.

Nyt kuitenkin vuosia ja monta miljoonaa hävinneenä on asiat selvinneet. Olemme antaneet kilpailuetua muille ja hävinneet miljoonia kullan kalliita veroeuroja. Näin meitä on vuosia johdettu. Suurin osa on sinisilmäisesti uskoneet virkamiehistöön.

Jämsä tarvitsee oman lainoppineen virkamiehen joka oikeasti katsoo, että asiat menee lakien mukaisesti. Kaupunkia tulee johtaa siten, että jämsäläisten asioita hoidetaan oikein.

No sellainen lainoppinut oli kaupungilla. Asiat luettiin ja käsiteltiin lakien mukaisesti hetken ja tovin. Tämä ei miellyttänyt tiettyä tahoa. Tiettyjen sattumusten jälkeen, kun lakia luettiin virkamiehille, niin työnteko muualla osoittautui terveellisemmäksi ratkaisuksi.

No nyt virkamieskuntaa uudistetaan. Uskon ja toivon, että päästään vihdoin oikealle raiteelle.  Kehitys ja elinvoima olkoon ohjenuoramme. Älkäämme unohtako lakeja. Ja virkamiehen virkavastuu olkoon todellista.

Tämänkin kirjoituksen jouduin kirjoittamaan salaperäisesti ja siihen on omat syynsä.

Ei kommentteja: