lauantai 13. lokakuuta 2018

Himos - Sammalsuon lenkki

Syksyinen retkipäivä suuntautui Himokselle. Jätimme auton Salavatielle ja suuntasimme keltaiselle reitille Paljakkaan. Keltaiset merkit olivat nyt vaaleanvihreitä. Reitti on erittäin hyvin merkitty. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Retkemme oli tarkoitus kiertää Sammalsuon lenkki Paljakan lisäksi. Luulimme sitä lisälenkkiä parikilometriseksi. Matka oli aika raadollinen, mutta kokemisen arvoinen. Onneksi oli riittävästi eväitä mukana. Sammalsuon reitti kiersi aina Peuramäentien päähän saakka.

Paluumatkalla pysähdyimme tauolle laavulle omenan syöntiin ja virvokkeiden juontiin. Paikalla oli Himoksen mökiltä retkikunta. Loput makkarat eivät käyneet heille kaupaksi ja tarjosivat niitä meille. No tietenkään emme voineet kieltäytyä.

Aikamme rupateltuamme tuli selville se, että blogiani luetaan aina Vantaalla saakka. Jämsäläiset luontokohteet olivat heille tuttuja blogini kautta.

Reitin kiersimme myötäpäivään, arviolta reilun 10 km. Karttapaikan kartassa kun ei kulkemamme polut näy. Kuvittelimme Sammalsuon lenkin pituuden olevan noin puolet siitä ;)

Parkkipaikan karttalinkki
Sammalsuon karttalinkki

Ei kommentteja: