sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Sähköläskipyöräkierros

Aurinko hieman pilkoitteli sunnuntaiaamuna ja hyppäsin sähköläskipyörän selkään. Reitin päämääränä oli kuoripatoaltaat Olkkolassa. Ensin polkaisin Koskentielle ja sieltä Jokivarren koulun kautta vanhalle Kaipolantielle.

Hieman 5 asteen kylmyys vaivasi, mutta kyllä "sotkeminen" rupesi lämmittämään. Salovuoren notkosta käännyin Olkkolan suuntaan. Pitkä ja loiva ylämäki ei juurikaan vaivannut, mutta ei se polkematta kulje minnekkään.

Olkkolassa suuntasin entiselle sahan alueelle ja Olkkolanlahden rantaan. Kiersin Kuoripatoaltaat hiekkatietä pitkin. Lintutornin jälkeen tulin kävelysillan kautta Kaipolan kylälle. Siitä sitten puikkelehdin omakotialueen läpi ja suuntasin Huolkkionlahdentien pyörätielle. Satamassa kiersin lenkin.

Paluumatka kulki pitkin Hulkkionlahdentietä. Matkalla ylämaankarja hönkäili ja muumutteli kylmässä aamussa. Meinasin napata nenärenkaasta kiinni ;) Mutta onneksi maltoin mieleni ja jatkoin vain matkaani. Elukat ovat Vanha-Savelan tilan Rose's Highland karjaa, lupsakoita karvaturreja.

Saarenkartanon kohdalta ylitin Jämsänjoen ysitietä pitkin. Ajelin Hiidenmäen kautta keskustaan ja sielä Pispalaan. Matkaa kertyi noin 24 km.

Ei kommentteja: