perjantai 31. elokuuta 2018

Kyllä Kuopion kaupungin kannatti vuokrata maata

ePressi kirjoittaa seuraavasti

Miksi tämä maanvuokrausmalli onnistuu Kuopion Tahkolla, mutta ei Jämsän Himoksella? 

Suora lainaus ePressistä...
- - -
Tahkonrinteet investoi 7 miljoonaa uudistuksiin vuosina 2018-2020

Tahkonrinteitä pyörittävä Huippupaikat Oy kehittää toimintojaan runsaasti vuoteen 2020 mennessä. Suurimmat investoinnit kohdistuvat uuteen palvelurakennukseen, lumetusjärjestelmään, uuteen tuolihissiin sekä lastenrinteiden parannuksiin. 

Kehittämistoimenpiteet täyteen vauhtiin keväällä 2019

Keväällä 2019 pyörähtää tosissaan käyntiin useita isoja operaatioita Tahkonrinteillä.

Lastenrinteitä on tarkoitus loiventaa louhimalla sekä leventämällä järven suuntaan. Samalla lastenrinne ja turistirinteen alaosa sulautetaan yhdeksi suureksi lastenalueeksi. Lastenrinteeseen tulee myös uudet 50 m ja 200 m pitkät katetut mattohissit.

“Panostamme voimakkaasti lastenrinteeseen, koska haluamme parantaa oleellisesti Tahkonrinteiden lasten ja aloittelevien laskettelijoiden suorituspaikkoja. Toivomme, että hyvät olosuhteet helpottavat lajin aloituskynnystä”, kertoo Huippupaikat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen.

Turistirinteen lumetusta parannetaan uudella, rinteen keskelle sijoittuvalla automaattisella lumetusjärjestelmällä. Uutta lumetusjärjestelmää tukemaan tehdään myös uusi pumppaamo.

“Uusi automaattilumetusjärjestelmä varmistaa mahdollisimman varhaisen kauden aloituksen. Näin takaamme omalta osaltamme hyvät olosuhteet alppilukion harjoittelutoiminnalle sekä olemme iskussa joulun ja uudenvuoden lomasesonkiin,” summaa lumetusjärjestelmän parannuksia Tahkonrinteiden liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen.

Keväällä 2019 alkaa myös kauan odotettu uuden palvelurakennuksen rakentaminen Tahkolahden pohjaan nykyisen lipunmyyntirakennuksen tilalle. Uuden rakennuksen koko tulee olemaan 1500 neliötä ja rakennukseen sijoittuvat lipunmyynnin lisäksi suksivuokraamo, sportshop, varustekauppa sekä sosiaali- ja EA-tilat.

Hissikapasiteetin vahvistamista ja nykyaikaistamista jatketaan kaudelle 2020 rakentamalla uusi tuolihissi korpihissin tilalle.

Tällä hetkellä on jo menossa paljon operaatioita. Tärkeimpänä on lupaprosessit, jotka ovat parhaillaan käynnissä. Rinteiden sähköistyksen parantaminen on aloitettu uutta lumetusjärjestelmää silmällä pitäen. Lisäksi lumetuskalustoa lisätään jo tulevalle kaudelle.

Kaiken kaikkiaan vuoteen 2020 mennessä toteutettavaksi aiottujen investointien kokonaissuuruus on 7 miljoonaa euroa.

Lisätietoja
Lauri Suutarinen, toimitusjohtaja, Huippupaikat Oy, puh: 050 597 5397
Pasi Martikainen, liiketoimintajohtaja, Tahkonrinteet, puh: 040 757 5168
- - -

Ei kommentteja: