maanantai 2. huhtikuuta 2018

Rukan maanvuokrasopimuksella kehittämismalli


Vuoden päästä tässä on hotelli ja gondolihissi. Ruka News

Ei tarvitse Metsähallitus maanomistajana, Kuusamon kunta kaavoittajana ja Rukakeskus Oy rinneyrittäjänä ulkopuolisia rakennusgryndereitä, kun tehdään yhteistyötä.

Hanke tulee Rukakeskus Oy:n Metsähallitukselta vuokraamalle maalle. Kuusamon kaupunki laatii asemakaavan rinneyrittäjän toimesta laaditun Master Planin mukaisena. Maanomistaja Metsähallitus maksaa alueen kunnallistekniikan rakentamisen alueen kaavoitusmaksuilla. Rinneyrittäjä rakentaa Hotellin ja gondolihissin vuokramaalleen tai tilanteen mukaan mahdollisesti lunastaa vuokrasopimuksessa sovituilla ehdoilla hotellitontin itselleen.

Metsähallitus kaavoittaa rinneyrittäjän vuokramaalle 10 500 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta myytäväksi. Rakennusoikeustonteissa on rinneyrittäjän vuokrarasite, joten rinneyrittäjällä on etuosto-oikeus tai sen kanssa on sovittava korvausta vastaan rasitteen poistamisesta.

Milloin Jämsän kaupungin luottamuspäättäjät ja suuri yleisö tajuaa, että tämän kuvion toimimattomuudesta on kysymys maanomistajan Jämsän kaupungin ja rinneyrittäjän Hiihtokeskus Himosvuori Oy välisessä maanvuokrasopimuksessa?

Jämsän kaupunki on YIT:n kylpylähuumasta lähtien yli 10 vuotta ”kieltäytynyt” rinneyrittäjän kanssa tekemänsä keskinäisen maanvuokra-alueen kaavoittamisesta ja muutenkin rakennuslupamenettelyllä rakentamisesta. Siis kaupunki on rikkonut keskinäisen maavuokrasopimuksen ehtokohtaa

5.4 Vuokra-alueelle rakentaminen (LIITE). Tämä kieltäytymisrikkomus ei ole ollut koskaan oikeuden käsiteltävänä, vaikka kaupunki on näin totuuden vastaisesti väittänyt. Oikeuden käsiteltävänä on ollut vain ko. maanvuokrasopimuksen ehtokohta 

5.5 Optiot (LIITE). Kaupungin totuuden vastainen väittämä on kokonaisuudessa tarvittu siihen, että ”kun vuokra-alueelle ei saa rakentaa, niin silloin sellainen optioalue, johonka voi kaavoittaa ja saa rakentaa ei ole vuokrasopimuksen tarkoittamaa optioaluetta”.

Metsähallitus on maanomistajana arvioinut Rukalla yhteistyön rinneyrittäjävuokralaisen Rukakeskus Oy:n kanssa yli 30 vuotta sellaiseksi, ettei se ole rikkonut vuokrasopimuksella kehittämismallia Rukakeskus Oy:n kanssa.

Onneksi olkoon onnistuneesta kehittämismallista Rukalle!
Ei kommentteja: