sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevät melonta

Aurinko hellitteli Keski-Suomea sunnuntaipäivänä. Aamurituaalien ja renkaiden vaihdon jälkeen suuntasimme melomaan Jämsänjoelle. Oli jo kolmas melontareissu tänä keväänä. Nyt suuntasimme alavirran suuntaan aina sinne saakka, missä jäät tulevat esteeksi.

Alkumatkasta tuuli oli vastainen. Yksikkösoutajakin oli harjoittelemassa joella. Jokunen laivuri oli laivoillaan keväisissä hommissa. Suuremmalti kulkijoita ei joen rannassa näkynyt. Saaren kartanon kohdalla lahdekkeella oli jäällä töyhtöhyyppiä. Meille kyseinen lintu oli uusi tuttavuus. Matkamme jatkui kansanopiston mutkan ohitse. Vedessä oli viinipullo, mutta valitettavasti tyhjä.

Jääraja oli Virmapyhän kohdalla. Jäätä oli silmällä arvioiden noin 200 metrin matkalta ja sitten olisi alkanut taas avovesi. Käännyimme takaisin jään reunalta. Palasimme takaisinpäin suunnitelmien mukaan kansanopiston laavulle. Siellä nousimme kajakeista laiturille. Kajakista hivuttauduimme melaa pitkin laiturille oppikirjan mukaisesti. Lopuksi tilasimme paluukyydin Pispalasta. Matkaa kertyi noin 6 km.

Sitten vain uusia retkiä suunnittelemaan.

Ei kommentteja: