keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Mikä taho on valtuutettujen ilmaisen Keskisuomalaisen takana?

Päivän mittaan rapsuttelin paperille muutamia muistiinpanoja ja nyt on puhtaaksikirjoituksen aika....

Minulle tulee Jämsän kaupunginvaltuutettuna ilmainen Keskisuomalainen, vaikka en ole sitä tilannut. Päätin selvittää asian, mistä tämä johtuu. Kuka tämän lobbausmateriaalin on minulle päättänyt toimittaa?

Soitin Keskisuomalaisen asiakaspalveluun ja sieltä vastasi Minna Ruutiainen. Selvitin hänelle asiaa, että minulle tulee Keskisuomalainen, vaikka en ole sitä tilannut. Asiakaspalvelusta sanottiin, että jakelupäällikkö Erkki Ekonen on asian päättänyt. Totesi, että Jämsäläiset kaupunginvaltuutetut saavat tietyn ajan Keskisuomalaisen veloituksetta.

No selvittely jatkui. Pyysin yhdistämään Erkki Ekoselle. Asiakaspalvelu käänsi vaihteeseen ja sieltä ohjattiin puhelu Erkki Ekoselle. Hän ei vastannut ja puhelu meni DNA vastaajaan. Jätin soittopyynnön vastaajaan, jossa pyysin ottamaan yhteyttä.

Ja sitten jäin odottelemaan puhelua.

No puhelua ei kuulunut ja tutkin Keskisuomalaisen nettisivulta Erkki Ekosen tietoja, Erkki Ekonen, Levikkijohtaja, 014-622 323, erkki.ekonen@keskisuomalainen.fi. Soitin, mutta meni edelleen vastaajaan. Laitoin meilin ja jätin soittopyynnön.

Ja sitten jäin odottelemaan yhteydenottoa.

Erkki Ekonen soitti. Sanoi, että lehdessä on päätetty, että Jämsäläiset päättäjät saavat Keskisuomalaisen ilmaiseksi tietyn ajan. No sehän ei riittänyt ja kysyin, että mikä foorumi sen on päättänyt? Vastaus oli Keskisuomalaisen johtoryhmä tai johto tai toimituksen johto, epäselvää mongertelua. No ei tämäkään riittänyt minulle. Kysyin uudelleen, että kuka on päättänyt? Erkki sanoi, että päätoimittaja Pekka Mervola on teihin yhteydessä tämän päivän aikana.

Ja sitten jäin odottelemaan yhteydenottoa.

Pekka Mervola yritti tavoitella. En voinut vastata. Soitin takaisin kuten hyviin tapoihin kuuluu. Pekan mukaan lehdellä on kampanja lehtenä, esitellä Keskisuomalaista lehtenä Jämsäläisille päättäjille yhden kuukauden ajan. Totesin vain, että ajankohta juuri kuukautta ennen 9.2.2016 itsehallintopäätöstä eli on erikoisesti ajoitettu. Jäi tuumailemaan kommenttiani. Kysyin sitten, että kuka tämä kampanjan on päättänyt? Ja vastaus oli, että se on minun vastuullani oleva päätös. Toistin kysymyksen ja vastaus oli sama eli se on minun vastuullani oleva päätös.

Eli ajava voima ei tullut esille. Jäi avoimeksi kuka on kampanjan takana?

Kuitenkin Pekka sivusi sitä, että 3/4 Jämsäläisistä on Keski-Suomen kannalla. Mutta kuinka Keski-Suomi on kohdellut Jämsää, kysyin häneltä. Miten on kohdeltu terveydenhuoltoasioissa ja kuinka on Jyväskylä huomioinut maakunnan reuna-alueet?

Mervolan Keskisuomalaisen kanta on olla Keski-Suomen puolestapuhujana. Ja tuntui sille, että sillä on suuri huoli alueen tulevaisuudesta, jos Jämsä siirtyy Pirkanmaalle.

Totesin lopuksi, että viimeisien sisäpiiritiedustelujen mukaan Jämsä on kääntymässä Pirkamaan itsehallintoalueen puoleen. Ja ymmärrän hyvin huolesi.

No keskustelu oli todellisuudessa hieman pidempi ja asiallisempi kuin kirjoittamani teksti.

Kovaa on Keski-Suomen peli.