tiistai 15. syyskuuta 2015

Mielenilmaus perjantaina 18.9.2015 - Olen töissä

Sain oheisen postin.

YTN:n hallitus päätti osallistumisesta perjantain mielenosoitukseen

YTN:n hallitus on 14.9. päättänyt, että YTN osallistuu perjantaina 18.9.2015 klo 11.00 alkavaan keskusjärjestöjen organisoimaan mielenosoitukseen ja suosittaa jäsenliitoilleen osallistumista mielenosoitukseen.

Myös Akavan hallitus päätti viime viikolla, että keskusjärjestömme on mukana palkansaajien yhteisessä mielenilmauksessa 18.9.

Perjantain mielenosoitus ei kohdistu voimassaoleviin työehtosopimuksiin, vaan maan hallituksen toimenpiteisiin ja on näin laillinen poliittinen mielenilmaus. Sanan, mielipiteen ja kokoontumisen vapaus ovat kansalaisen perusoikeuksia.

Jotkut ammattiliitot järjestävät samaan aikaan poliittisia lakkoja, jotka niinikään ovat laillisia. YTN ei ole mukana niissä, vaan kehottaa jäsenistöään osallistumaan mielenosoitukseen sekä mahdollisiin paikallisiin tilaisuuksiin mahdollisimman suurella joukolla. Päätösvalta on kuitenkin aina jäsenellä itsellään. Muiden liittojen lakkojen seurauksena saattaa tosin käydä niin, että työnteko käytännössä estyy koko työnseisauksen ajaksi.


Olen oman tieni kulkija. Osoitan mieltäni olemalla töissä perjantaina 18.9.2015.

Maalle on demokraattisesti äänestetty eduskunta. Ja maan hallitus on saanut Suomen kansalaisilta mandaatin. Nyt he tekevät työtä käskettyään. Pitää muistaa, että Suomella ei ole riittävästi tuloja suhteessa menoihin. Junan on käännyttävä oikealle raiteelle.

Kansa on puhunut !!!