sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Proomu ytimeen Jämsäjoelle

Muutamia viikkoja sitten meistä useimmat luimme lehdestä, että vuonna 2013 tulee Jämsänjoelle proomu, joka tulee toimimaan ravintolalaivana.

Keskusteluissa eri ihmisten kanssa ovat kaikki olleet erittäin innoissaan, että joelle saadaan yrittäjä, joka tarjoaa elämää joen rantaan. Yhteenvetona kaikista keskusteluista on se, että ihmiset todellakin odottavat sydämellä ravintolalaivaa. Tästä Jämsän satama herää hiljalleen henkiin. Odotukset ovat korkealla.

Mutta mistä löytyy paikka proomulle? Kokoa sillä on noin 10 m x 30 m eli ihan pienestä ravintolalaivasta ei ole kyse. Mutta ei se jokea tule tukkimaan, ei syytä pelkoon. Sen jo näimme Regatassa, kaikki 35 laivaa sopivat hienosti siltojen väliin.

Paikasta jämsäläiset ovat olleet yhtä mieltä. Proomu pitää sijoittaa aivan kaupungin ytimeen paikkaan, josta se näkyy matkailijoille ja paikkakuntalaisille. Paikan tulee olla sellainen, johon ihmisten on helppo mennä nauttimaan kuppi kahvia tai yksi huurteinen.

Jämsänjoen ytimellä tarkoitan Seppolan ja Vitikkalan sillan väliä tai sitten Tuulikin sataman alapuolista ranta-aluetta. Mielestäni proomu tulee sijoittaa siihen, minne yrittäjä sen haluaa, Jämsää edustavalle paikalle.

Toivottavasti proomulle löytyy erinomainen paikka, eikä byrokratia tuota esteitä tai hankaluuksia hienolle idealle. Nyt pitää lähteä ennakkoluulottomasti liikkeelle paikkaa määriteltäessä.

Ei kommentteja: