keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

eFatbike - Kuhmoisten Kuhmurat

Aamusta lähdin liikkeelle. Ennen kasia olin jo Kuhmoisten paloaseman kulmalla. Fillari pois auton perästä ja reitille. Ensin ajelin Solkerinvuoreen. Siellä oli tehty metsätöitä ja piti ajella varoen, kun tien oli siinä kunnossa. Sitten ajelin reitin mukaan Honkahovin ohi Patavedelle. Matka jatkui kohti Saareslammia. En mennyt Pullimäen kautta, vaan päästelin suoraan Paaterintielle saakka, siis oikaisin hieman.

Puukkoistentietä ajelin aina Koivulantielle saakka. En käynyt Linnasenvuoren mutkaa tekemässä. Koivulantiellä jatkui taas Kuhmoisten Kuhmuroiden viitoitus. Poljin vain eteenpäin ja Mouhijärventietä pitkin saavuin Kylämäntielle. Siitä sitten vaan ajelin Herettyyn, missä pidin taukoa.

Sitten alkoi paluumatka ja reitti lähti kohti etelää. Viittojen mukaan vaan ajelin, niin saavuin pitkospuille. Sen jälkeen oli polkua, missä piti taluttaa. Oli meinaan sen verran vaikeakulkuinen. Kohta olinkin Soppelantiellä ja kun aikansa sytkytti, niin pääsin Kylämäntielle. Siitä sitten hampaat irveessä poljin Puukkoistentielle. Kohta koitti Kuhmoinen. Palkitsin satamassa itseni jäätelöllä. Olin sen ansainnut.

Reitin merkintä oli hieman haavoittunut ja kaipaa korjausta. Useampi viitta puuttui. Mutta digitaalista kännykkäkarttaa tutkien kaikki meni hienosti. Tosin olin jo muutaman kerran reitin aiemmin ajanut ja pientä muistijälkeä oli päässä.

Lyhyesti sanottuna: mäkistä oli.

Matkaa kertyi 53,9 km. Trailmap mykistyi jossain vaiheessa ja minulla ei ole jälkeä.

LISÄYS: Maastokartan gpx tiedoston avulla sain "loihdittua" Trailmapin reittijäljen. Lähetin gpx-filen tietokoneelle, latasin sen Trailmap:n ja lopuksi tallensin reitin käyrää painamalla, tuloksena "geoitem" https://share.trailmap.fi/geoitem_104053Ei kommentteja: