maanantai 23. marraskuuta 2020

Koirapuisto ytimeen jämsäläisiä varten

Koirapuisto tulee tehdä kuntalaisia varten. Matkailun kannalta koirapuistolla ei ole juuri mitään tekemistä. Sijainti tulee olla mahdollisimman lähellä keskustaa. Paikka tulee olla kävelymatkan etäisyydellä monelle koirapuiston asiakkaista.

Jonkun verran yritykset ovat itse tehneet kahviloiden luo aitauksia, joilla asiakkaita houkutellaan. Kaupungin tehtävänä ei ole houkutella huoltoasemille kahvittelijoita. Lisäksi koirapuiston sijainti valtatien varressa on koirille turvallisuusriski, jos koira sattuu karkaamaan isännältään.

Suunnittelussa tulee kuitenkin huomioida ympäröivä asutus. Ääntä siellä varmasti toisinaan piisaa, kun koira on ns. luotu haukkumaan. 

Koirapuistoa miettiessä kannattaa ottaa huomioon, että sen sosiaalinen merkitys on tärkeä sekä koirille että ihmisille. Koira on monia yhdistävä tekijä, jonka avulla on helppo lähestyä muita ja luoda suhteita. Joillekin jopa ainut yhteys muihin ihmisiin. Näin on myös Jämsässä!

Jämsäläisiltä on tullut monia hyviä ehdotuksia. Yksi vaihtoehto on Lamminsuolla Puukilan alue, joka  sijaitsee keskeisellä sijainnilla. Alueella on jo valmiina parkkipaikat. Koirapuisto voidaan toteuttaa mm. sinne. Suunnittelussa tulee huomioida, että se sijoittuu fiksun näköisesti puistomaisemaan.

Jyrki Kokko
us

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Ehdottomasta samaa mieltä Jyrkin kanssa tästä asiasta.