maanantai 13. marraskuuta 2017

"Julkinen" vastine: Himoksesta ei haluta uutta Kittilää

Jämsän kaupungin kaupunkisuunnittelupäällikkö ja tekninen johtaja ovat mielipidekirjoituksena tehneet Jämsän Seutuun 27.10.2017 ”julkisen” vastineen (LIITE 1), missä lukijoita harhaan johtavasti kerrotaan ensin,

- että kaupunkia sitoo Jämsän kaupungin ja Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n keskinäisen maanvuokrasopimuksen optio-oikeuden toteuttamisessa oikeuden päätökset ja 

- sitten heti perään he kirjoittavat, että kaupungin tulee noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja kohdella alueen maanomistajia tasapuolisesti. 

Noudattamisvelvollisuus on heidän mielestään kirjattu kuntalakiin, siten että ”nykyisen kuntalain (15. luku) mukaan kunta voi luovuttaa tai antaa vuokralle omistamansa kiinteistön tai sen osia ilman riskiä valtiontukisäätelyn soveltamisesta, joko avoimella julkisella tarjouskilpailulla tai käyvällä arvolla.” Vastineessa esitetty kuntalain 15 luku koskee ”kunnan toimintaa markkinoilla”. (LIITE 2)

Vastineessa lukijoita harhaan johtavaa on mm. se, että perusteeksi heitetäänkin viime vaiheessa kuntalaki ja sen 15 luku, mistä ei mitenkään aukea se, miksi kaupunki kieltäytyy vuokraamasta maanvuokrasopimuksen ehdoissa mainittuja omistamiaan kaikkia Himoksen osayleiskaavassa rinnealueiksi varattuja alueita. Vastineessa myönnetään, että ”kaupunki on aktiivisesti neuvotellut VU-1 lisäalueiden vuokraamisesta rinneyrittäjälle”, mutta asiassa ei ole päästy sopimukseen. 

Selvennyksenä todettakoon, että vastineessa mainitut VU-1 alueet ovat vuokrasopimuksessa mainittuja Himoksen osayleiskaavan rinnealueita, minkä kaavamerkki on VU-1.

Tarkoittaako vastineen antajat otsikoinnillaan, että ”Himoksesta ei haluta uutta Kittilää”, että kirjoittajat ja Jämsän kaupunki ei halua Himoksesta uutta Leviä matkailuelinkeinonsa kehittämiseen?

Vaikka tässä kaupunginvaltuutettuna ja ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajan yrittää kuinka asioista ottaa selvää, niin kupla nousee otsaan. Luottamushenkilöinä meidän tulee luottaa siihen, mitä meille virkamiehet meille esittävät. 

Mutta toisaalta taas haluan ottaa asioista selvää. Ja kun asioihin perehtyy, niin kaikki ei olekkaan niin selvää kuin alunperin oletin.

Olen puun ja kuoren välissä. On tämä raadollista hommaa tämä luottamushenkilönä oleminen.

Ehkä pääsisin henkisesti helpommalla, jos en viitsisi asioihin perehtyä?

LIITTEET
1 Himoksesta ei haluta uutta Kittilää Jämsän Seutu 27.10.2017
2 Kuntalaki luku 15 Kunnan toiminta markkinoilla, Kuntaliitto


1 kommentti:

Slalom59 kirjoitti...

Stenlundin ja Kuisman vastine oli kyllä pohjanoteeraus.