perjantai 23. helmikuuta 2024

Jämsän koulukeskustelu on edelleen aktiivista

Jämsän koulukeskustelu on edelleen aktiivista, valitettavasti.

Erinäisissä yhteyksissä on otettu esiin, että kouluja pitää lakkauttaa, "edes yksi". Keskustelu ei ota laantuakseen. Jollain on edelleen pakkomielle saada kouluja lopetetuksi. 

Ei koulujen lakkautuksilla saada ainakaan Jämsään lisää lapsiperheitä eikä elinvoimaa. 

Jouduin tarkistamaan Jämsän talousarvion 2024 tekstit. Ja siellä lukee seuraavasti sivulla 73: 

Talousohjelman aikana tarvittaessa aktivoituvat toimenpiteet:

Osana talousohjelman valmistelua on arvioitu myös Juokslahden koulun lakkauttamista 1.8.2025 alkaen tai myöhemmin. Mikäli talousohjelma ei toteudu suunnitelulla tavalla käyttötaloussäästöjen ja/tai rahoituspohjan osalta (verotus, omaisuusratkaisujen vaikutus, valtionosuus) tai kaupungin taloudellinen tilanne heikkenee muutoin, toimenpide on keinovalikoimassa. Tarkastelu tehdään vuosittain.

Osana talousohjelman valmistelua on arvioitu myös Kaipolan koulun lakkauttamista 1.8.2026 alkaen tai myöhemmin. Mikäli talousohjelma ei toteudu suunnittelulla tavalla käyttötaloussäästöjen ja/tai rahoituspohjan osalta (verotus, omaisuusratkaisujen vaikutus, valtionosuus) tai kaupungin taloudellinen tilanne heikkenee muutoin, toimenpide on keinovalikoimassa. Tarkastelu tehdään vuosittain.

Osana talousohjelman valmistelua on arvioitu myös Kuoreveden yhtenäiskoulun lakkauttamista ja tilalle vl. 1-6 koulun perustamista 1.8.2027 alkaen tai 1.8.2028 alkaen. Mikäli talousohjelma ei toteudu suunnittelulla tavalla käyttötaloussäästöjen ja/tai rahoituspohjan osalta (verotus, omaisuusratkaisujen vaikutus, valtionosuus) tai kaupungin taloudellinen tilanne heikkenee muutoin, toimenpide on keinovalikoimassa. Tarkastelu tehdään vuosittain. 

Aika ehdollinen teksti tuo on. Mutta nyt on arvokeskustelun paikka, mistä säästöjä haetaan. 

Kaikkea tulee tarkastella, jos rahaa ei ole. Mutta päätöstä ei ole kouluista. Tarkasteluja pitää tehdä koko ajan ja joka taholla.  

Nyt jauhetaan asiaa kuin selvänä päätöksenä. Joidenkin päässä on edelleen "pakkomielteitä".

Kuva: Kaipolan koulu 

Ei kommentteja: