sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Vakituisen ranta-asumisen selvitys

Luin elinvoimalautakunnan esityslistaa ja sen kohtaa "Vakituisen ranta-asumisen selvitys". Asia koskee sitä, kuinka vapaa-ajan asunto voidaan muuttaa halutessa vakituiseksi asunnoksi. 

Esittelytekstissä lukee selkeästi, että määrittely perustuu pelkästään palvelujen saavutettavuuteen eli suomeksi ja kansankielellä sanottuna etäisyyteen. Ja tietysti on olemassa tietyt ehdot, jotka tulee täyttää. Ne on esitetty esittelytekstissä.


VIHREÄ on lähellä ja voi muuttaa vapaa-ajan asunnon vakituiseksi asunnoksi. Asunnon tulee täyttää määritellyt ehdot, jotka on lueteltu esityslistassa. Sitten mennään kauemmaksi palveluista ja tulee KELTAINEN. Sille värille on omat ehdot. Lopuksi on liian kaukana palveluista oleva vapaa-ajanasunto ja se on kartalla alueella PUNAINEN. Siellä ei voi muuttaa vapaa-ajan asuntoa vakituiseksi asunnoksi. 

Kartta on esitetty kyseisen pykälän liitteessä.  Sitten tutkailin uteliaisuuttani karttaa sieltä täältä. Erittäin monessa paikassa kartalla väri muuttuu vihreästä suoraan punaiseksi.

Mihin se keltainen jäi välistä, kun tämän piti perustua ns. "etäisyyteen"?

Alla on kaksi esimerkkiä. Ensimmäinen esimerkki on Vedenpäästä tai toinen on Juokslahdelta.


Ei kommentteja: