torstai 4. marraskuuta 2021

Ei vegaanius ole mitään - kieltäydy fossiilisilla polttoaineilla kuljetetusta ruuasta

Vegaani ei käytä ruokavaliossaan lainkaan lihaa, kalaa, munia, maitotuotteita, näiden johdannaisia tai muita eläimistä peräisin olevia tuotteita – lähtökohtana on kaiken elämän kunnioittaminen.

No tämä ei ole mitään. Miksi?

Maailma ei pelastu sillä, että maailman ääristä kuljetetaan raskaalla polttoöljyllä kulkevilla laivoilla mm. banaaneja, kahvia, soijaa ja riisiä. Nämä kyseiset rahtilaivat saastuttavat merkittävästi ilmaa. Mielestäni tulisi kieltäytyä fossiilisilla polttoaineilla tuotetusta tai kuljetetusta ruuasta. Tällöin maailma pelastuisi.

Ilmasto-opas.fi kertoo seuraavaa: Ilmastonmuutoksen hillintä on globaali ja kansallinen tehtävä. Ihmisperäiset kasvihuonekaasupäästöt jatkavat kasvuaan. Valtaosa päästöistä syntyy fossiilisten polttoaineiden käytöstä. 

Mitä pitäisi tehdä?

Pitäisi perustaa liike "Älä syö ruokaa, mikä on fossiilisilla polttoaineilla tuotettua tai kuljetettua". 

Ja sama englanniksi "Do not eat food that is produced or transported with fossil fuels".

Tee jotain?

Ei vegaaninen elämäntapa ole yhtään mitään - kieltäydy fossiililla polttoaineilla kuljetetusta ruuasta. Se on vasta jotain.

By the way - Fillarillakaan en voi ruokaa naapurista hakea, kun laakerit on rasvattu öljypohjaisilla tuotteilla. Muitakin öljypohjaisia tuotteita pyörästäni löytyy.

Tätä menoa nälkäkuolema minut nyt korjaa, kunhan vararavintoni on käytetty. Mihin tämä maailma onkaan menossa? 😂

Ei kommentteja: