perjantai 19. heinäkuuta 2019

eFatbike - Länsi-Himos ja Kivijärvi

Oli pikku rempasun paikka. Ratsun selkään ja Lamminsuon läpi vanhalle nelostielle. Painelin pohjoiseen Haapajoenkulmaan saakka. Sitten ylitin Himoksen ristillä 9-tien ja oli muuten ruuhkainen perjantai-iltapäivä, kun ei meinannut yli päästä. Siinä sitten muutama mutka rinteiden alla ja Loilontietä sytkyttäen ylöspäin.

Mäen jälkeen käännyin oikealle Kivijärventielle. Melkein tien päästä alkoi polku. No polun löysin, mutta se oli erittäin vaikeakulkuinen. Tsekkasin kännykästä hetken päästä sijaintini ja olin vikapolulla. No ajelin ja talutin Pajulammin rantaan ja sen taakse. Siitä sitten alkoi jokseenkin ajokelpoinen ura. Hetken kuluttua se muuttui tieksi. Mäkeä alaspäin ja Pyntän uuden mökkialueen läpi ja aina vaan tietä alaspäin.

Viimeisestä haarasta käännyin vasempaan ennen Hollilaa. Pihapiirissä on susikoira ja sinne en halunnut mennä koiran ruuaksi. Sitten mäkeä ylös ja oikeaan ekasta risteyksestä ja taas oikeaan polulle. Ja taas oli edessäni hetken kuluttua ajokelvoton polku. Kiertoreittiä ei ollut, joten eteenpäin vaan varovasti tai taluttaen. Ajastaan saavuin tielle, joka johti Veli Ähtävän Ateljeen kulmalle.

Sitten vain Säyryläntietä painaen kohti Jämsää. Ajelin Jämsänjoen rannan kautta 9-tien alitse ja sitten kurvasin heti oikeaan ja tsuikkasin Hiidenmäen jyrkänteen juurta maauimalalle. Keskuskadun, Lamminsuon, Auvilan ja Pispalan perän kautta kurvailin kotipihaan.

Siis ajamani polut ovat kävelijöille, ei minun kaltaisille sähköläskipyöräilijöille. Taidan pitäytyä tiepohjissa, koska pyörä on tehty ajamista, ei taluttamista varten.

Siis jonkinlaisella ajopelillä mentävät urat kelpaavat minulle, joko mönkkäri tai traktori tai auto. Myös latukone kelpaa ajopeliksi.

Sport Tracker näytti seuraavaa:
Matka 24,0 km
Aika 1:25
Keskinopeus 16,9 km/h

Ei kommentteja: