tiistai 9. heinäkuuta 2019

eFatbike - Patalahti / Himos

Kesä ei näytä kesältä ja hädin tuskin + 12 C mittarissa. Keho tulee saada lämpöiseksi. Ei kun baanalle. Suunnaksi otin Patalahden ja Himoksen. Ensin ajelin mutkitellen Vitikkalan asuinalueen läpi kohti vanhaa nelostietä ja kohti Juokslahtea. Himoksen ristiltä käännyin oikeaan ja hetken kuluttua Hiekkapakan kautta Patapirtin risteykseen. Ysitien ylitys suoraan ja painelin pitkin Patapirtin tietä. Koivuhalkosouvi olin menossa pihapiirissä ja tovin rupateltiin. Pellon yli oli kärrypolkua mukava ajella, kun baana oli leikattu. Honkarannassa mutkittelin ja kävin mm. Piilopirtillä Tervajärven rannassa. Sitten koukkaus Patalahden pään kautta Pohjois-Himokseen.

Rinteen juuren reunaa pitkin ajelin aina golfkentälle saakka. Kuvien perusteella voitte todeta, että paljon tapahtuu kehitystä rinnealueilla. Laskettelija tulee yllättymään muutoksista ensi talvena 2019-2020. Turvallisuus paranee, kun rinteitä levennetään ja puita otetaan pois rinnealueen reunoista. "Bonus 2" on viritteillä, kun katsoo työn jälkiä. Myös lännen pulkkarinteen alueella tapahtuu paljon. Muun muassa isoa putkea upotetaan maahan.

Täytyy todeta, että nyt rinteillä tapahtuu paljon kaikenlaista. Lopputuloksen näemme ennen laskettelukauden alkua

Golf -kentän haminoilla akun "varaustila" näytti niin, että vain 2 km on jäljellä. Sitten piti himmaillen ajella kohti Jämsää ja Pispalaa. Viimeisen mutkan tein Keskuskadulla tsekkaamassa töiden etenemistä. Siitä kohti kotia ja kirkon kohdalla virta loppui, ensimmäisen kerran sähköläskin aikana. Siitä sitten muutama sata metriä ilman avustusta ja olin pihassa. Täytyy todeta, että kolmen reissun ajan ajoin yhdellä latauksella (15+22+28=65) virtaa säästelemättä.

Matka ei meinannut edetä, kun jäin suustani kiinni kolmesti. Ensin pari moottorin roplaajaa oli tauolla ja pari sanaa tuli vaihdettua. Sitten toiseksi oli puhelias savolainen isännän kanssa halkosouvissa. Pari parilla lauseella selvinnyt millään. Tosin laitettiin samalla Jämsän asioita kuntoon. Ja kolmanneksi oli rinteiden isäntä työjohtohommissa pulkkarinteiden tuntumassa. Jokunen sana vaihdettiin, mitä muutoksia alueella on tapahtumassa.

Sport Tracker näytti seuraavaa:
Matka 28,5 km
Aika 1:41
Keskinopeus 16,8 km/h

Patapirtin pihassa Sport Trackeri laukkasi pitkin pihaa, kuten kuvasta näkyy, vaikka olin paikoillani. Ensi kerralla laitan "Pause":n päälle.
Ei kommentteja: