sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Vastamäkeä kolkyt vuotta

Himos luotiin reilut kolkyt vuotta sitten. Meno on ollut kuitenkin eteenpäin, mutta erittäin kovassa vastatuulessa. Kaavoituksen kanssa on harattu vastaan. Rinneyrittäjän toiveita ei ole kuultu niin kuin muualla päin Suomea.

Aluksi oli "Tuloksen" aika kaavoituksessa. Kuten äkikseltään luulisi niin homman olisivat edenneet Jämsän edun nimissä. Nimi ei ole enne ja luulo ei ole tiedon väärtti.

Sitten koitti "Uhkan" aika. Tuulet olivat edelleen vastaiset ja myrskyisät. Kuin kivirekeä olisi ajettu ukkospilven reunalla. Himos ei kehittynyt, vaan muut pohjoiset laskettelukeskukset ja Tahko ottivat etumatkaa, ja reilusti.

Kolmas aika jatkui "Kivilehdon" ikeessä. Kaavoituksen mutkat eivät suoristuneet. Jämsäläisten etu ei näkynyt. Sosiaaliset taidot ja henkilökemiat eivät olleet suotuisat kehittymisen suhteen. Ja edelleen kaikki kilpailevat keskukset vetivät pidemmän korren, jotka kaavoitusteknisin keinoin kehittivät asioita eteenpäin. Jämsässä ei ole tajuttu, että Himoksessa laskettelu on se, joka tuo kaavoitukselle tarvetta.

Kaikki nämä kolmea aikaa "Tulos", "Uhka" ja "Kivilehto" ovat olleet yhtä vastamäkeä. Kaavoitus ei ole tukenut Himoksen vetovoimatekijän kehittymistä, vaan päinvastoin.

Onko Jämsässä edelleen se kateus, joka on kaiken este?

Totuuden edessä - Olemme jämsäläisinä menettäneet paljon. Olemme menettäneet kymmeniä miljoonia verotuloina ja myynteinä, koska kaavoitus ei ole ollut edistämässä yhteisen kultamunamme kehittymistä.

Kaupunginvaltuusto on äänin 28-13 ja 2 tyhjää äänestyspäätöksellään käynnistänyt uuden vuosikymmenen harauksen ja kehityksen tuhon yleiskaavalla Himoksen rinneyrittäjän maa-alueilla. Kaupunginhallitus pysyy äänin 6-2 valtuuston päättämässä linjassa. Tuhon arkkitehti poistui näyttämöltä ja seurauksista ei vastaa kukaan.

Tunnistaako kaupunki vastuunsa valitsemastaan tulevaisuudesta?

Olemmeko nyt ottamassa uuden suunnan ja asenteen kaavoituksessa?

Ei kommentteja: