maanantai 12. tammikuuta 2015

Eduskuntavaalit 2015 - Oman ehdokkaani valitsemisen kriteerit

Eduskuntavaalit käydään huhtikuussa 2015 ja päivä on 19. Olen pohtinut, miten ratkaisen kuinka äänestän. Asetan seuraavia kriteerejä. Puoluekannan suhteen noudatan erittäin vapaata linjaa kuten aina aiemminkin.

1. Ydinvoimakanta - Työskentelen paperiteollisuudessa ja pitkäaikainen ja kohtuuhintainen energia tuo työpaikkoja Suomeen. Ydinvoiman kannattaja saa ääneni.

2. SOTE kanta - Suomalaiset ollaan ajamassa asumaan kasvukeskuksiin. Ne ketkä ovat sitä mieltä, että palvelut säilyvät Jämsän kaltaisissa kaupungeissa saa ääneni.

3. Avioliitto - Voimakkaana käynyt keskustelu avioliiton sallimista homo- ja lesbopareille ei ole mielekästä. Mielestäni pariliitto sopii paremmin edellä mainituille pareille. Perinteisen avioliiton kannattaja saa ääneni.

4. Omat ajatukset - Haluan kansanedustajaksi ihmisen, joka ajattelee omilla aivoilla. Puoluieden tuomat sanat suuhun ei ole aitoa politiikkaa. Ääneni saa maalaisjärjellä ajatteleva henkilö.

5. Talous - Tiukka rahankäytön hallinta on plussaa sekä julkisella että henkilökohtaisella tasolla. Se kuka tämän hoitaa uskottavasti saa ääneni.

6. Palvelut - Suomen talous on tiukassa tilanteessa ja palveluiden linjaamisessa tulee noudattaa tiukkaakin tiukempaa linjaa. Aina tulee miettiä, mitä mikäkin palvelu maksaa suomalaisille ja mistä ollaan valmiit tinkimään. Se ehdokas joka kykenee takaamaan tämän saa ääneni.

Tietysti esiintymistaidot ja uskottavuus sekä puhumisen ja kuuntelemisen taito pitää olla luontaisesti hallinnassa.

Nämä tulevat ratkaisemaan, kuka saa ääneni seuraavissa vaaleissa.