maanantai 29. syyskuuta 2008

Jämsä ja tulevat kuntavaalit

Valtataistelujen ja vastakkainasettelujen aika on ohi. On ruvettava elämään positiivista ja innostavaa kunnallispolitiikkaa. Pitää ajatella vain ja ainoastaan yhteiskunnan etua. Pitää keskittyä Jämsän talouden kuntoon laittamiseen ja työpaikkojen luontiin.Sitä myötä saataisiin väestokato lakkaamaan ja jopa käännettyä nousuun. Samalla tulisi veronmaksajia lisää kuntaan. Jämsän visio on olla houkutteleva talousalue Jyväskylä-Tampere-Lahti kolmiossa.

Uusi iso kunta Jämsä sisältää 6 taajamaa: Kaipola, Jämsänkoski, Koskenpää, Kuorevesi, Länkipohja ja Halli. Laajuudeltaan tälläinen keskutan ja 6 taajaman kuntarakenne asettaa haasteen. Myös reuna-alueet tulee huomioida. Siellä asuu paljon ihmisiä.

Himoksen alue on uusien työpaikkojen kohdalla Jämsän suurin mahdollisuus. Alueen yrittäjät, kunnan poliitikot ja -päättäjät tulee saada saman pöydän ääreen keskustelemaan. Alueen valtataistelujen tulee olla mennyttä aikaa. Pitää puhaltaa yhteen hiileen.

Patajoen kanava on ollut hupaisa episodi. Mielestäni tässä projektissa on mennyt moni asia pieleen. Kuntalaisten rahaa on laitettu 3 miljoonaa ja projekti tarvitsee edelleen 1 miljoonan tullakseen päätökseensä. Projektihan on kuitenkin saatettava loppuun. Mutta toista samanlaista tai samantapaista projektia ei kuntalaisten veromarkoilla tule tehdä.

Omaishoitoa tulee tukea nykyistä huomattavasti enemmän, koska sen tukeminen tulee yhteiskunnalle halvemmaksi kuin laitospaikka. Ja ihmisen paras paikka on kotona. Sen olen vanhusten suusta kuullut ja näin se on.

Kauhajoen episodi on karmeuksien karmeus. Mielestäni syytä ei tule ensisijaisesti etsiä yhteiskunnasta. Vanhempien tulee ottaa yhä selkeämpi rooli lasten kasvattamisessa. Lapsille pitää asettaa selkeät rajat. Ja lapsille pitää olla aikaa. Kasvatusvastuu on ensisijaisesti lasten vanhemmilla.

Tulevissa kunnan päätöksissä tulee keskittyä oleellisiin asioihin. Valtuutettujen tulee ajatella omilla aivoillaan vain ja ainoastaan kunnan parasta. Haluan nähdä valtuustossa uusia valtuutettuja heidän aitoine omine ajatuksineen.

Kansalaiset – Med börjare äänestäkää ketä äänestätte, mutta äänestäkää kuntavaaleissa 26.10. Nyt on se vaikuttamisen mahdollisuus. Miettikää mikä on kunnan parhaaksi, se on teidänkin parhaaksi. Vaalien jälkeen kansa on puhunut ja ”pulinat pois”. Seuraavan kerran voitte vaikuttaa äänestämällä kunnan asioihin vasta neljän vuoden kuluttua. Tosin tulevat valtuutetut ovat kansan keskuudessa 4 vuotta ja he ovat sanan saattaajina koko valtuustokauden ajan.

Jyrki Kokko
uusijamsa.fi

Ei kommentteja: