torstai 27. kesäkuuta 2024

Kaipolan Energia Oy ja Lompolon Loimu Oy

Cindrigosta uutisoidaan, että se ostaa Kaipolan Energia Oy:ltä (omistaja Amtroy) voimalaitoksen hintaan 19 M€.
Cindrigo will acquire Kaipolan Energy from seller Amtroy OU for EUR19.0 million, materially on the same terms as the memorandum of understanding announced in late February.

Cindrigo ostaa Kaipolan Energia Oy:n myyjä Amtroy OU:lta 19,0 miljoonalla eurolla olennaisesti samoin ehdoin kuin helmikuun lopulla julkistettu aiesopimus.

Kaipolan Energia Oy (Y-tunnus 3276355-5) liikevaihto on tilinpäätöksen 2023 mukaan 8.000 €, kun Finderista katsotaan. Yhtiön tulos on 1.000 €. Toimitusjohtaja on Riku Tapani Ryödi. Sähköpostiyhteystietona on lompolonloimu@gmail.com.

Lompolon Loimu Oy (Y-tunnus 3276355-5) on Äkälompololoon rekisteröity yhtiö. Y-tunnus on sama kuin Kaipolan Energia Oy:llä. Lompolon Loimun liikevaihto oli 8 € Asiakastiedon mukaan. Toimitusjohtaja on Riku Tapani Ryödi.

Siis Kaipolan voimalaitos myydään Cindrigolle. Myyjä on Kaipolan Energia Oy. Kaipolan Energia Oy omistaja on virolainen Amtroy. Äksälompoloon rekisteröity Lompolon Loimu Oy:llä on ollut sama Y-tunnus kuin Kaipolan Energia Oy:llä on nyt. 

Lompolon Loimu Oy toimitusjohtaja on Riku Tapani Ryödi, joka on nyt Kaipolan Energia Oy:n toimitusjohtaja.

Lisäksi uutisessa lukee seuraavasti:

Around EUR15 million will be paid in Cindrigo shares, plus EUR100,000 in cash to be paid 45 days after completion and a deferred payment of EUR3.9 million in cash, payable upon the earlier of commencement of commercial operations, or 12 months after completion.

Cindrigon osakkeina maksetaan noin 15 miljoonaa euroa, lisäksi 100 000 euroa käteisenä, joka maksetaan 45 päivää valmistumisen jälkeen ja 3,9 miljoonan euron maksulykkäys käteisenä, maksetaan kaupallisen toiminnan alkaessa, tai 12 kuukauden kuluttua valmistumisesta.

Kaipolan Energian Oy saa kaupassa 19 M€, omistaja Amtroy.

Amtroy OU tietoja hakemalla mennään Viroon ja tarkemmin Tarttoon. Mutta siitä ei pääse eteenpäin.

Riku Tapani Ryödi toimii useissa eri yrityksissä ja eri tehtävissä. No se ei oikein selviä, miksi juuri kyseinen henkilö on Kaipolan Energia Oy:n toimitusjohtaja.

Peruskysymys:

Milloin Kaipola Green Port Oy on myynyt Kaipolan tehdasalueesta voimalaitoksen Kaipolan Energia Oy:lle ja miksi? 

Nyt kuitenkin Kaipolan Energia Oy käärii fyffet. Itse asiassa se virolainen omistaja Amtroy OU ne käärii, mutta se taho jäi nyt epäselväksi. Ja Cindrigo rantautuu Kaipolaan.

By the way tarkistin sanalla "Jämsä" AVI:n sivuilta onko Cindrigolla ympäristölupa vireillä, jotta voivat käynnistää voimalaitoksen?

Ei ole.

Ei kommentteja: