lauantai 15. syyskuuta 2018

Himos - Pajulammi, Kivijärvi

Keli oli epävakaa, satoi ja ei, ja päinvastoin. Hivuttauduin ulko-oven kynnyksen yli ja laitoin lenkkarit jalkaan. Tiedossa oli mäki- ja metsäkävelyä. Suuntasimme Himokselle. Auto jätettiin Länsi-Himokseen. Reittiä lähdettiin kiertämään vastapäivään.

Suuntasimme aluksi golfkentän suuntaan ja kiersimme "golfjärven" vasemmalta. No oikealta ei saa mennäkään. Voipi golfpallo joutua pahimmassa tapauksessa pääkallon sisäpuolelle aivosolujen kaveriksi.

Siitä sitten nousimme Salavatien päästä Himos Pyntän uudelle mökkialueelle. Mäki on niin jyrkkä, että talvella on aikamoinen haaste, jos mäki on liukas. Jyrkkään rinteeseen oli 3 mökkiä tekeillä, yksi vesikatossa, toinen perustuksien teossa ja kolmas rei'itettynä ampumista varten. Matkamme jatkui kärrypolulle ja nousimme Pajulammelle. Polkua pitkin etenimme Kivijärven tielle. Kiersimme järven ympäri. Kivijärven pohjoispäässä koillisreunassa on pari piilopirttiä eli rantasaunaa, joita ei ole edes kartassa. Sellaisia majamaisia muutaman neliön rantasaunoja.

Matkamme jatkui Kuikanvuoren jyrkänteen reunan laaksoa pitkin aina Mökön ja Murrin yläpäähän. Siellä oli työn alla hissien pidennyksien valut. Hissilinjoja jatketaan muutamia kymmeniä metrejä kohti Kivijärveä.

Maisemat Kuikanvuorelta, siitä alempaakin, olivat mieleenpainuvat. Loppumatka olikin reipasta alamäkeä parkkipaikan reunaan saakka.

Matkaa kertyi noin 4,5 km. Nuhaiselle ihan hyvä matka. Korkeuseroa oli riittämiin ja samoin uusia polkuja. Keli oli loppujen lopuksi aika suotuisa, vaikka hieman välillä ripsautti.
Ei kommentteja: