keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Lähtölaskenta on alkanut

Asioiden kulkua olen seurannut jo pitkään. Isolla pensselillä maalataan suuria visuaalisia linjoja ja puhutaan hienoja.

Mutta missä on todellisuus? Missä ovat itse teot?
Kultahammasrannikolla ei ole tapahtunut mitään, vaikka puheiden mukaan rakentaminen piti alkaa heti valtuuston päätöksen jälkeen. Näin valtuustossa esitettiin.

Varuskunnan alueelle on kuulemma tulossa iso ulkomainen yrittäjä ja päätös on aivan hetken kuluttua, muutaman viikon sisään. Paljon lupauksia ja vähän villoja.

Himoksen alueen kehittäminen rinteiden ja kylpylän suhteen ei ole edennyt. Aina luvataan, että "huomenna" tapahtuu. Mitään ei ole vieläkään tapahtunut. Yrittäjää ei kuunnella. Mielestäni yrittäjä on se kuka tietää, miten hiihtokeskusta kehitetään. Ei siihen tarvita virkamieskoneiston "ohjausta". Mentaliteetilla "ota koira luu" ei mennä yrittäjän kanssa niin sanotusti neuvottelemaan.

Keskustan alueen maaomistajat kaipaavat kaavoituksen muutosta. Eli 2 kerroksisista rakennuksista pitäisi siirtyä noin 4 kerroksisiin rakennuksiin, jotta uudelleen rakentaminen olisi edes jotenkin taloudellisesti kannattavaa. Maanomistajilla on omat ajatuksessa, mutta kaupungin ja edellä mainittujen ajatukset eivät täsmää. Asia on esitetty maanomistajille ota tai jätä mentaliteetillä.

Juokslahden kaavoitus on kestänyt pitkään. Loppusuoraa ei ole näkyvissä. Hienoja rantapaikkoja olisi kaavoitettavissa, mutta talot on piirretty diktaattorimaisesti karttaan pitkin metsiä. Ihmiset eivät halua sinne. Halutaan omarantaisia tontteja tai tontteja järvinäköalalla. Tällä saataisiin uusia asukkaita Jämsään Jyväskylän seudulta. Suunnitelmat ja halut eivät kohtaa - keskusteluyhteys puuttuu.

Mikä mättää?
Kaikkia näitä edellä mainittuja kohtia yhdistää neuvotteleminen ja johtaminen. Se miten ihmisiä käsitellään ja kuinka heidän kanssaan neuvotellaan. Tämä on tullut esille, kun olen keskustellut kaupungin vastapuolen kanssa. Ylimielinen asenne yrittäjiä ja kuntalaisia kohtaan on jotain omaa lukuaan.

Kunnan virkamieskoneisto on luotu palvelemaan kuntalaisia. Miksi koneisto ei toimi halutulla tavalla? Useat yksittäiset kuntalaiset ovat siitä kertoneet koskien sekä isoja että pienempiä asioita.

Ylimielinen asenne virkamieskoneiston moottorilta ärsyttää monia jämsäläisiä kaduntallaajia, yrittäjiä ja päättäjiä. Ei voida esiintyä asenteella "Etkö sinä tiedä, kuka minä olen".

Lopputulema?
Tästä olen tullut lopulliseen päätökseeni - L Ä H T Ö L A S K E N T A on A L K A N U T !!! Tulisi laittaa iso pyörä pyörimään. Mitä se on, sen tulee aika näyttämään.