perjantai 19. marraskuuta 2010

Missä positiivisuus?

Jämsän Seutu -lehteä olen lukenut ahkeraan jo vuosikymmenien ajan. Viime aikoina mieleeni on jäänyt ikävä negatiivinen jälkimaku lehden jutuista. Lehti sisältää runsaasti negatiivista informaatiota Jämsän seudusta. Kun joku asia pulpahtaa esiin, niin sitä ruoditaan useissa lehdissä useiden päivien ajan. Useita ikäviä ja pitkiä tarinoita on mm. Rasua, Himos, uusi Vitikalan koulu, ja lukemattomia muita. Mielestäni Jämsän Seutu ei ole tarkoitus olla mikään iltapäivälehti vaan paikallislehti.

Jämsän Kaupungin strategiassa on tavoite saada Jämsä nousuun. Tarkoitus on luoda seutukunnalle positiivinen ilmapiiri. Tämä jatkuva ja puuduttava negatiivinen lehtikirjoittelu ei yhtään edistä syöksykierteen pysähtymistä. Itse päätoimittaja Hyytisen pitää ottaa pieni tuumailutauko, katsoa peiliin ja pohtia, mikä on seutukunnan parhaaksi.

Kaiken paha ja alku on Jämsän Seudussa tämä tekstari palsta. Tuntuu, ettei kellään ole asiat hyvin, ainaista marmatusta, valitusta ja mollaamista. YÄK. Masentaa.

Lisäksi Suomi24 nettikirjoittelu on vain ja ainoastaan negatiivista kirjoittelua Jämsä asioista. Miettikää ihmiset mitä sinne kirjoitatte. Kaikki negatiivinen kirjoittelu sinne, on kuin kovalla pakkasella omaan sukkaan pissaisi, hetken tuntuu mukavalta ja sitten paleltaa.

Jämsän on kuitenkin pohjimmiltaan hyvä paikka asua. Menkää ulos kävelylenkille ja aistikaa kuinka hienosti asiat oikeasti ovatkaan. Ajatelkaa asioita positiivisesti. Olkaa iloisia. Jämsä nousuun positiivisella imagolla..

Ei kommentteja: