perjantai 15. marraskuuta 2019

eFatbike - Himosta kierrellen

Perjantai, vapaapäivä ja eFatbike - Miehille jotka kulkevat omia reittejään. Matka alkoi aamusta, kun oli valoista eli ysin jälkeen. Keskustan ja joenrannan kautta suuntasin kohti Himosta. Tällä kertaa poikkesin Hollilantielle. Sieltä sitten ajelin golffaajista (?) tyhjän kentän reunoja länteen katsomaan investointeja.

Selvisin maankuulusta jämsäläisestä savesta kaatumatta, mutta pyörän polkimet lukkiutuvat satunnaisesti. Pyörä oli yltä ja alta savessa. Tuli ilmeisesti joku sähköinen ropleemi. Kaikenlaisia temppuja tein ja sain kuin sainkin pyörän kulkemaan eli polkimet pyörimään.

Sitten suuntasin Loilontietä pohjoisen päälle ja sieltä Keski-Himoksen laelle. Takaisin tulin tietä myöten, koska siirtymä oli savisen liukas dumpperien saven ajon jäljiltä. Piipahdin Center Market Himoksessa ottamassa palan toscakakkua. Kaupalla käy aina vilinä.

Tauon jälkeen ajelin ysitien kautta Virhiäntielle ja kohti Jämsän taajamaa. Muistutukseksi kaikille, niin Virhiäntien ruskean talon pihassa oli irrallaan saksanpaimenkoira, joka oli vihaisen oloinen. Tein tuttavuutta sen kanssa, annoin haistella, mutta talon ohi pääseminen teetti henkisesti tuskaa. Haukkui, hyppi ja pomppi vierelläni. Luulin, että kohta se syö mut purematta. Pientä pesään, tehot täysille ja nopeasti karkuun - karistin sen piskin. Selvisin kuin selvisinkin hengissä. Ei siellä ennen ole koiraa ollut, useasti olen ohi mennyt.

Sitten ajelin kuin kaveri aikanaan Camel -bootsit jalassa, koukkailin sinne sun tänne. Ajastaan saavuin kotiovelle Pispalaan. Pyörä oli pestävä savesta. Uskomattoman savinen oli.

Sports Tracker näytti seuraavaa:
Matka 31,0 km
Aika 2:11Ei kommentteja: