perjantai 13. tammikuuta 2012

Jämsä positiivisuuden symboliksi

Olen pohtinut asiaa eli sitä kuinka Jämsästä ja jämsäläisistä saadaan tehtyä positiivisuuden symboli. Kaikki ajatukset lähtevät yksinkertaisesti siitä, positiiviset ajatukset vetävät positiivia ajatuksia puoleensa. Tietynlainen yltiöpositiivisuuskaan ei ole koskaan haitaksi, kun ei mennä aivan äärimmäisyyksiin.

Nyt kun fyysinen Jämsä on piirretty kartalle, niin henkisellä tasolla ja puheissa tulee syntymään sanapari ”Me Jämsäläiset”. Se tulee luomaan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

Tämän jälkeen toimitaan yhtenä rintamana yhteisten päätösten toteuttamiseksi. Keskitytään vain siihen, että ainoastaan asiat riitelevät, jos nekään. Eletään tätä päivää ja suunnitellaan positiivista tulevaisuutta. Loppujen lopuksi tarvitaan rohkeita päätöksiä, ennakkoluulottomia sellaisia. Yhdessä tehden, positiivisesti ajatellen ja määrätietoisesti edeten tavoitteet saadaan maaliin.

Kaikkihan tietää, että paikallismedian valta on hirmuinen. Positiivisella tiedottamisella tuotetaan loistava lopputulos. Asioista kirjoittaminen tulisi aina tapahtua myönteisessä hengessä, mutta positiivista kriittisyyttä saa kuitenkin olla mukana.

Yhteisen Jämsän talouden kanssa tulee toimia, kuten hoitaisit omaa talouttasi. Toimitaan pitkäjänteisesti, suunnitelmallisesti ja tulopohjan mukaisesti. Näinhän me kaikki toimimme omissa talouksissamme.

Loppujen lopuksi tästä kaikesta pitää nauttia. Samassa junassa kuljemme jämsäläiset. Mutta miksipä emme tekisi matkaa mukavasti.

Ei kommentteja: