keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Päätös on tehty

Viimeinen naula iskettiin arkun kanteen ja Jämsänkosken terveysaseman lääkäripalvelut siirretään Jämsään. Nyt kaikki palvelut saadaan samalla yhdellä ulko-oven aukaisulla ja tulet "terveenä" ulos. Nyt koskelaisena selviät yhden luukun taktiikalla. Matka Kosken terveysasemalta Jämsän sairaalalle on n. 5 min ja sekin on vain henkisesti pitkä matka. Isommissa kaupungeissa ei näin lyhyillä lääkärimatkoilla selviä missään.

Poliittisia päätöksiä tehdään näköjään melkein pääsääntöisesti omaa etua ajatellen. Lähes kaikki Koskelaiset äänestivät terveysaseman puolesta ja Jämsäläiset siirtoa Jämsään.

Tämä äänestystulos oli lähes väkilukupohjaan perustuva lopputulos. Jämsäläisiä on n. 13 000 ja Koskelaisia n. 8 000. Ja äänestystulos oli 25 / 17 ja yksi tyhjä. Ja väkilukupohjainen tulos olisi ollut 25,6 / 16,4 ja yksi tyhjä.

Miksi juuri kukaan ei ajatellut Jämsän kaupungin etua? Ajateltiin vain seuraavia kunnallisvaaleja varten. Äänestykset pitää perustua tietoon, mikä on Jämsän kaupungin edun ja kansalaisen edun nimissä järkevintä.

Nimilistalta erottuivat vain kaksi henkilöä, joiden äänestyspäätös perustui Jämsän edun nimissä tapahtuvaan ajatteluun. Tarmo Konstari äänesti järkeä käyttäen eli terveysaseman siirtoa Jämsään. Lisäksi Leena Valkeajärvi kuitenkin uskalsi äänestää tyhjää, vaikka onkin koskelainen. Hän tiesi tarkkaan kuinka toiminta on järkevintä yhden katon alla. Tosin uskallus äänestää siirron puolesta jäi uupumaan, mutta se hyväksyttäneen. Rohkea päätös.

Päätös on tehty, pulinat pois. Mutta milloin nähdään päätöksiä, jotka perustuvat järkipäätöksiin eikä oman edun nimissä tapahtuviin äänestyksiin? Kahdelle poliittiselle päättäjälle Tarmolle ja Leenalle nostan hattua, hienoa ja rohkeaa toimintaa päätöksenteossa. Mutta taitaa olla paljon vettä virrannut Jämsänjoessa ennen kuin päätökset eivät perustu vanhaan Jämsä-Jämsänkoski asetelmaan, eikä mihinkään muuhunkaan akseliin.

Ei kommentteja: