tiistai 3. heinäkuuta 2018

Kelvenne

Matkasimme autolla Padasjoen satamaan tiistaina 3.7.2018. Lähdimme Elbatar laivalla Kelventeelle. Päivä oli sateinen, joten emme jääneet heti Kelventeelle vaan piipahdimme risteillen Vääksyssä. Siis pidimme sadetta. Paluumatkalla jäimme Kelventeen eteläiseen kärkeen Kirkkosalmen laiturille.

Siis vaihtoehtoja on olemassa tiistaisin heinäkuussa 2018, aamu- tai iltapäivän retki tai sitten koko päivä. Aikataulua voi tutkailla halujensa mukaisesti. Laivamatka ei ole hinnan kiroissa, pari kymppiä aikuista päätä kohti.

Kirkkosalmessa on erittäin hyvä katoksellinen nuotiopaikka. Ei kun tulet ja lounaan lämmittämiseen. Sade ei juurikaan hellittänyt, vaikka tunnin verran taukoa vietettiin. Ei kun sadetta uhmaten kohti Hinttolahiekkaa. Ja sieltä matka jatkui kohti Kyyränlahtea. Silloin olikin jo kahvitauon paikka. Sytytimme tulet rannan nuotiopaikalle. Pisaroita tuli edelleen taivaalta. Ajastaan sade onneksi rupesi helittämään. Päätimme reippailla vielä lämpimiksemme Nimettömään. Juuri ennen Nimetöntä oli todella upea hiekkaranta. Kello rupesi painamaan päälle ja ei kun takaisin Kyyränlahteen odottelemaan Elbatar -laivan saapumista. Siitä oli reilun puolen tunnin istuskelu laivan kajuutassa Padasjoen satamaan. Kahvion antimet olivat suosittuja. Sitten odotti kotimatka Padasjoelta Jämsään.

Siinä sitä koko päivä vierähti, kotoa lähdettiin 07.00 ja sinne palattiin 21.00.

Matkaa reitille kertyi reilun 7 km. Saimme kokea ylä- ja alamäkiä, kivikoita ja juurakoita sekä hiekkaa. Sadetta oli ilmassa ihan riittämiin. Mutta kokemisen arvoinen retki.
Ei kommentteja: